Οικονομία

Δυναμικό παρών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Food Expo Greece 2019

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε και φέτος δυναμικό «παρόν» στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOODEXPOGREECE 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo, από τις 16 έως 18 Μαρτίου.

 

Η FoodExpo, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για ακόμα μια φορά ανέδειξε την μεγάλη δυναμική της ως ένα από τα κορυφαία εκθεσιακά γεγονότα, φιλοξενώντας 1.300 Ελλήνες και ξένους εκθέτες, αποτελώντας πόλο έλξης για περισσότερους από 70.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης.

 

Στον ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φιλοξενήθηκαν 65 τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου είχαν την δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους, να αναδείξουν την παραγωγή τους, να βελτιώσουν το εξαγωγικό προφίλ τους και να πραγματοποιήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες και συμφωνίες με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, περιφερειών, δήμων, φορέων κ.α. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου σε δηλώσεις της, ανέφερε πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που αναδεικνύουν της εξωστρέφεια της και τα μοναδικά συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου. Στόχος μας είναι η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των αυθεντικών πελοποννησιακών προϊόντων. Είμαστε μαζί με τους παραγωγούς μας και στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια για την προώθηση των προϊόντων τους. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο κατάμεστο χώρο Mediterranean Gastronomy Forum, όπου ο Πελοποννήσιος sef και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Παναγιώτης Μπουρτσουκλής παρουσίασε μοναδικές παραδοσιακές συνταγές και μαγείρεψε πελοποννησιακά εδέσματα, με προϊόντα που χορήγησαν και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παραγωγοί που συμμετείχαν στην Έκθεση.

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Διακοπή ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών για διακοπή ύδρευσης το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, σε περιοχές…

47 λεπτά πριν

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας

Εικόνες από Επιτάφιους της Αργολίδας (Η σελίδα θα ανανεώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας με…

2 ώρες πριν

Ισόπαλος ο Πανναυπλιακός στον πρώτο αγώνα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική

Ισόπαλος 0-0 αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Αργολίδας Πανναυπλιακός στον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό που έγινε στο…

16 ώρες πριν

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος που συνδέει τα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου

Στις 12 Μαΐου ο Επιδαύριος Δρόμος Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αργολίδας, ο Δήμος Επιδαύρου, η…

19 ώρες πριν

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης στην Διάγνωση & Θεραπεία των Κύστεων στις Ωοθήκες

Του Δρ. Σάμερ Νικόλαου Αλ-Αχμάρ, Μαιευτήρα, Γυναικολόγου – Χειρουργού, MD, Msc Ένα μόνιμο πρόβλημα της…

21 ώρες πριν

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους

Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική…

22 ώρες πριν