Ανακοίνωση για την απόφαση του ΣτΕ για παύση εργασιών στο κτήριο συσσιτίων στο Ναύπλιο

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας να διατάξει προσωρινή παύση εργασιών για την ανέγερση του κτηρίου συσσιτίων της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Όπως αναφέρει:

 

Έστω και στο παρά πέντε, σταμάτησε η καταστροφή του μυκηναϊκού νεκροταφείου στην περιοχή της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

 

Έπρεπε κάτοικος της περιοχής να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να πετύχει το αυτονόητο!

 

Γιατί κανείς από τους κυβερνητικούς φορείς, την Περιφέρεια και τον Δήμο, αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες (βλέπε Εφορεία Αρχαιοτήτων ) δεν έβλεπε κάτι άλλο από την αναγκαιότητα της ανέγερσης πολυόροφου κτιρίου για την παροχή συσσιτίων ΠΑΝΩ στο μυκηναϊκό νεκροταφείο!

 

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή αντέδρασε σε αυτό το “θεάρεστο έργο”, για δύο βασικούς λόγους:

 

α. γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για την εγκαταστάση αυτή, άρα και για να πληρώσουμε με 1.500.000 ευρώ Δημόσιου χρήματος αυτό το έργο, και

 

β. γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ΕΚΕΙ αυτό το έργο, δηλαδή μέσα σε αρχαιολογικό χώρο και σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

 

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου βρέθηκε και βρίσκεται απέναντι σε όλον αυτό τον εμπαιγμό και την διασπάθιση Δημόσιου χρήματος με προκάλυμμα το “θεάρεστο έργο”.

 

Πιστεύουμε ότι η οριστική απόφαση του ΣτΕ θα είναι στην ίδια αυτή κατεύθυνση.

 

Θέλουμε, επίσης, να εκφράσουμε την υποστήριξη μας και στην συμπολίτισσα μας η οποία τα έβαλε με “θεούς και δαίμονες” και πέτυχε την ανάδειξη ενός ζητήματος που Κράτος – Δήμος και Περιφέρεια ήθελαν να αποσιωπήσουν και να το αμπαλάρουν με “θεάρεστο” περιτύλιγμα.

 

Θέλουμε, τέλος, να σημειώσουμε ότι οι ευθύνες εκτός από θεσμικές είναι και προσωπικές , τόσο για τον κ. Κωστούρο όσο και για τον κ. Τατούλη.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.