Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Κίνδυνος – θάνατος για το Μυθολογικό Πάρκο οι οικογενειακές έριδες και η εκλογική δημοσιότητα (του Δ. Πειρούνη)

 

 

του Δημήτρη Πειρούνη, δικηγόρου

 

 

Πατατοπαραγωγός φρενάρει ανάλογη επένδυση 1 δισ. ευρώ της Google στο Λουξεμβούργο.
Μπορούν να παρθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοιος κίνδυνος στην περίπτωση του Μυθολογικού Πάρκου;

 

 

Ενας πατατοπαραγωγός ενδέχεται να ακύρωσε επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ στο Λουξεμβούργο, εξαιτίας της άρνησής του για μεγάλο χρονικό διάστημα να πουλήσει το χωράφι του, ώστε να κατασκευάσει η Google κέντρο δεδομένων.

 

Τελικά, η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου κατάφερε να κερδίσει τη «μάχη» με τον αγρότη και να τον πείσει να πουλήσει το χωράφι του. Ωστόσο, πλέον δεν είναι βέβαιο αν η Google εξακολουθεί να επιθυμεί να κάνει την επένδυση, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times.

 

Η Google αρνήθηκε να επιβεβαιώσει στους Financial Times αν θα προχωρήσει με την συγκεκριμένη επένδυση στο Λουξεμβούργο ή σε ποια τιμή θα αγοράσει το οικόπεδο, λέγοντας ότι αρνείται να σχολιάσει «φήμες και εικασίες».

 

 

Εκτιμάται ότι η δημοσιότητα που πήρε η επένδυση πριν την εξασφάλιση των αναγκαίων εκτάσεων επέδρασε αρνητικά στις δυνατότητες υλοποίησης της, αυξάνοντας τις τιμές των γεωτεμαχίων και δίνοντας την δυνατότητα σε τρίτους και ανταγωνιστές της να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της.

 

 

Όπως είναι γενικά παραδεκτό σε τέτοιες επενδύσεις, που περιλαμβάνουν αγορά μεγάλων εκτάσεων γης, πρέπει να γίνονται, μέχρι ενός σημείου, όλες οι ενέργειες εν κρυπτώ, προκειμένου να ευοδωθεί η επένδυση απροβλημάτιστα.
Βεβαίως δημοσιότητα μόνο για εκλογικούς λόγους δεν δικαιολογείται, καθώς δεν χρησιμεύει κάπου, αντιθέτως προκαλεί ζημία.

 

 

Προσοχή συνεπώς διότι ενδεχομένως κυκλοφορεί ήδη πατατοπαραγωγός – εχθρός της πόλης, έτοιμος να φρενάρει την επένδυση 1 δισ. ευρώ προελεύσεως Παππούα / Μπανγκογκ / Αμέρικα κοκ στον Δήμο Άργους Μυκηνών…

 

 

Η περίπτωση του Λουξεμβούργου:

 

Σύμφωνα με τον κ. Ετιέν Σναϊντέρ, αναπληρωτή πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, το επίμαχο χωράφι ανήκε σε τρία αδέλφια που το είχαν κληρονομήσει από τους γονείς τους.

 

 

Ωστόσο, ο ένας αδελφός είχε τσακωθεί με τους άλλους δύο και αρνιόταν να πουλήσει το μερίδιό του, παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι είχαν συμφωνήσει να πουλήσουν. Τελικά, ο επίμονος ιδιοκτήτης υπέκυψε στην πίεση της κυβέρνησης, λέει ο κ. Σναϊντέρ.

 

 

«Δεν ήταν η τιμή το πρόβλημα για τον πατατοπαραγωγό… Υπήρχαν τρεις που είχαν κληρονομήσει το χωράφι από τους γονείς τους, αλλά δεν μιλούσαν μεταξύ τους. Ο δύο ήθελαν να πουλήσουν και ο άλλος δεν ήθελε».

 

 

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρώ ότι πρέπει να γίνει παναργολική ενημέρωση προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοιος κίνδυνος, να μονοιάσουν όλες οι οικογενειακές έριδες και να πωληθούν τα ανάλογα γεωτεμάχια σε λογικές τιμές στον ξένο επενδυτή για το καλό του τόπου…

 

 

Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες;

 

 

[σχετικό link: kathimerini.gr]

     
8 Σχόλια
 • Avatar
  Αργειτης αργολιδα 19 Μαρτίου 2019

  Φίλε κιναμπαριωτη ! Έχεις δίκιο σε αυτά που γραφής ! Αλλά στο δικό μου χωριό Λεμαι να κρατάω μικρό καλάθι ! Οψωμεθα!!! Μακάρι να γίνουν όλα όπως πρέπει για το καλό του τόπου και τις ευρύτερης περιοχής και τις κοινωνίας!

  1

  0
 • Avatar
  ΚΙΝΑΜΠΑΡΤΙΩΤΗΣ 19 Μαρτίου 2019

  Φίλε Τσοπάνο θα βαλω εγω ίδιο το ΠΑΡΊΣΙ ΜΕ ΤΙς ΜΥΚΗΝΕΣ ????? απο που και ως που???? ποια ειναι η ιστορία των Γάλλων βρομιάρηδων με την ιστορία του ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ?? ΥπΆΡΧΕΙ ΜΈΤΡΟ ΣΎΓΚΡΙΣΗς??? θα δείτε όταν ολοκληρωθεί το μυθολογικό πάρκο και θα το επισκέπτονται εκατομμύρια Τουρίστες υψηλού επιπέδου πόσο θα κοστίζουν τα παρακείμενα κτήματα.,, Οι Μυκήνες θα ειναι ο Νο 1 τουριστικός προορισμός στην χώρα μας και ο Δήμος μας ο πλουσιότερος της Ελλάδας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο Δήμαρχο μας για αυτή την πρωτοβουλία του…..

  2

  2
 • Avatar
  Τσοπάνος 19 Μαρτίου 2019

  Φίλε Κιναμπαρτιωτη κράτα γερά άμυνα, η παγκόσμια ομοσπονδία αξιολόγησης αγροτεμαχειων έχει κοστολογήσει την περιοχή αυτή στην ίδια τιμή με το κέντρο του Παρισιού 50.000 το στρέμμα, πρόσεξε μην σε πιάσουν κοροϊδο με 30.000

  1

  0
 • Avatar
  Κιναμπαρτιωτης 18 Μαρτίου 2019

  Εγω εχω στο κινσμπαρντι 20/στρεμ ελιες,,κατω απο 30.000,00 το στρεμμα δεν πουλαω,μινιμουν 30.000,00 το στρεμμα κ πανω μονο.

  1

  0
 • Avatar
  Αργειτης αργολιδα 18 Μαρτίου 2019

  Ρε παιδιά εγώ με το λίγο μυαλό που διαθέτω πηγα στην συγκέντρωση προς ενημέρωση μας περί τού έργου ! Αυτό που μπόρεσα να καταλάβω είναι πως μας έδειξαν ( ότι ήθελαν αυτοί) σε ερώτηση κάποιου αν θέλουν να μας δείξουν από τις μακέτες πώς θα είναι το έργο τελική μορφή μας απάντησαν δεν μπορούν λόγω πνευματικών δικαιωμάτων ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Δεν εδέχθησαν ερωτήσεις από τους ενδιαφερόμενους. ιδιοκτήτες ! Γιατί ? Και επίσης δεν μας είπαν την τιμή αγοράς των τεμαχίων ανά τετραγωνικό μέτρο ! Πότε θα μας πουν πόσο θα αγοράσουν την γη μας? Τότε να ξανα συζητισουμαι

  3

  0
 • Avatar
  Αργίτης εξωτερικού 15 Μαρτίου 2019

  Τώρα δεν ξέρω αν σε πάρω σοβαρά ή να βάλω τα γέλια με αυτά που λες,
  Υπάρχουν νόμοι; ναι
  Τηρούνται οι νόμοι; σε καμία περίπτωση.
  Ρε φίλε μας δουλεύεις; ή Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, την ΠΟΥΣΤΙΑ τον ΡΟΥΣΦΕΤΙΣΜΟ, την ΠΟΝΗΡΙΆ, τον ΕΚΒΙΑΣΜΟ, την ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ, και γενικά την μη τήρηση ή υπακοή αστικού δικαίου, βγαίνεις τώρα εσύ και με αποκαλείς προπαγανδιστη εξωτερικού; εσύ που μπαζωνεις φρεατια, εσύ που χτίζεις αυθαίρετα, εσύ που είσαι φοροδιαφυγας, εσύ που κάνεις προσπεράσεις σε μονοδρομους, εσύ που παρκάρεις στης διαβάσεις ΑΜΕΑ, εσύ που παίρνεις την σύνταξη του παππού που πέθανε πριν μια δεκαετία; εσύ που οδηγείς ταξί και περνεις σύνταξη τυφλού; επωμενος μην μου κάνεις μαθήματα ηθικής,
  Τώρα αν παρέλειψα κάτι συμπληρώστε το.

  4

  1
 • Avatar
  Χαρβάτης 15 Μαρτίου 2019

  Προπαγανδιστή “εξωτερικού” στην Ελλάδα υπάρχουν και νόμοι. Και κάτι άλλο: O μέγας επενδυτής από ποιον θα απαιτήσει να του δωρήσει το οικόπεδο? Ούτε καν στο Υπουργείο Αναπτυξης δεν πηγε να υποβάλει το σχέδιό του, τόση σοβαρότητα…. Για ποιο ευρυτερο κοινο γίνεται το έργο? Έτσι σου είπανε να γραφεις στα σχολια μηπως και περασει το προεκλογικο παραμυθακι?

  5

  1
 • Avatar
  Αργίτης εξωτερικού 15 Μαρτίου 2019

  Κανένας κίνδυνος δεν θα υπάρχει όταν γίνεται ένα έργο για το ευρύτερο κοινό,
  Στο εξωτερικό υπάρχει η απαλλοτριωση με βάση το… fair market assessment (Δίκαιη αξιολόγηση της αγοράς) συν 10% καί ούτε γάτος ούτε ζημιά.

  3

  4

POST A COMMENT

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.