Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Η σιωπή των αμνών (Γράφει ο Πέτρος Καρούζος)

 

του Πέτρου Καρούζου,

δημοτικού συμβούλου Άργους – Μυκηνών

 

 

Τις τελευταίες μέρες στο Δήμο Άργους-Μυκηνών μετά τη σύλληψη μέλους ΔΣ Νομικού προσώπου του Δήμου με την κατηγορία της δωροδοκίας με ενδεχόμενο εκβιασμό και πιθανόν της εμπλοκής και άλλων προσώπων ως κατηγορουμένων στην ανωτέρω υπόθεση παρατηρείται παντελής έλλειψη πληροφόρησης για το συμβάν.

 

 

Τα τοπικά Μ.Μ.Ε έντυπα και μη, στην πλειοψηφία τους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οφείλοντας την οικονομική τους ύπαρξη στον κ. Καμπόσο και με επίπεδο στελεχών κάτω του μετρίου το ανταποδίδουν εφαρμόζοντας “OMERTA”. Σιωπούν πλήρως συμμετέχοντας έτσι στην ΑΓΩΝΙΑ της Δημοτικής Αρχής για την έκβαση της δικαστικής διερεύνησης ενός σοβαρότατου θέματος. Ενός θέματος που προσβάλλει για μια ακόμα φορά τη πόλη και το Δήμο γενικότερα.

 

 

Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με έμφαση δημοσιότητας σε θέματα όπως η δημιουργία μυθολογικού πάρκου, το οποίο παρεμπιπτόντως όταν υπάρχει μείζον πρόβλημα για την παράταξη Καμπόσου αυξάνει σε στρέμματα και θέσεις εργασίας.

 

 

Η ευθύνη των τοπικών Μ.Μ.Ε για την κατάντια της πόλης είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Είναι πρωτοφανές να ενημερώνονται οι πολίτες μας για το θέμα της δωροληψίας από τα κεντρικά Μ.Μ.Ε (STAR, ALPHA), σε εθνικό δίκτυο, θέμα που χαρακτηρίζεται ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ για τη σημερινή Δημοτική Αρχή με τεράστιες συνέπειες γι αυτήν.

 

 

Άρχισαν ήδη οι αποχωρήσεις υποψηφίων από την παράταξη Καμπόσου, και οι όποιες κινήσεις πανικού, με αναρτήσεις αναγκαίες για να καθησυχάζουν τους υπολοίπους, στηρίξεις από τους αποχωρούντες δεν πείθουν κανένα. Η προδιαγεγραμμένη πορεία, έχει ξεκινήσει για την ήττα στις εκλογές του Μάη.

 

 

Την ώρα που γράφεται το άρθρο αυτό έχει πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τον αποκριάτικο Ρουβά. Φαντάζομαι όπως και ‘σεις τα σχόλια των «αυλικών Μ.Μ.Ε» για το μέγεθος της εκδήλωσης που έκανε γνωστό το Άργος στο πανελλήνιο για μια ακόμη φορά, όπως με τη δήλωση του Καμπόσου για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη.

 

 

Κανένα από αυτά τα Μ.Μ.Ε δεν θα σχολιάσει το μέγεθος της ξευτίλας μ’ αυτά που συμβαίνουν “off camera” και δημιουργούν προβλήματα στους Αργίτες, οικονομικά υπαρξιακά και ηθικά. Ο κατήφορος της πόλης είναι αποτέλεσμα των φαινομένων διάλυσης και αποσύνθεσης που παρατηρούνται.

 

 

ΑΡΓΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΤΕΣ

 

 

Μέσα σε κλίμα συγκάλυψης από τα τοπικά Μ.Μ.Ε οδεύουμε προς τις δημοτικές εκλογές του Μάη. Οι πολίτες θα τιμωρήσουν αυτούς που συμπεριφέρονται ως «ηγεμονίσκοι» πιστεύοντας ότι και αυτές τις εκλογές ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ. Οι πολίτες στο παρελθόν και ιδιαίτερα η Αστική τάξη της πόλης έχουν ανατρέψει σίγουρα εκλογικά αποτελέσματα εις βάρος μάλιστα αξιόλογου Δημάρχου, δείχνοντας πως όταν κάποιοι τους θεωρούν δεδομένους, αυτοί προτάσσουν το συμφέρον της πόλης και δημιουργούν με την ψήφο τους νέα δεδομένα.

 

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις παρόλο που γίνονται τεράστιες προσπάθειες αποσιώπησης στο θέμα της δωροληψίας, μέσα σε κλίμα σπατάλης χωρίς μέτρο για αποκριάτικες εκδηλώσεις, όλοι συνειδητοποιούν πλέον ότι πρέπει να προχωρήσουν με τη ψήφο τους, μπροστά το Δήμο Άργους-Μυκηνών τιμωρώντας αυτούς που αποφασίζουν ‘ερήμην’ τους , στέλνοντας τους στα σπίτια τους.

 

 

Η επιλογή τους αυτή θεωρείται πλέον βεβαία, αντιλαμβανόμενοι τις προοπτικές ανάκαμψης που δίνει η αλλαγή της Δημοτικής αρχής στην τόσο βασανιζόμενη πόλη μας.

 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

1 σχόλιο

  1. Μόνο μια παράδειγματικη τιμωρία στους υπεύθυνους θα μπορούσε να βάλει κάποιο τέλος στης λαμογιες και τα λαμογια ανά την επικράτεια, γιατί θα γελιόμαστε αν νομίζουμε ότι είναι μεμονωμένο γεγονός και πώς πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε κάτι τέτοιο, η μίζα, ο φάκελος, ο εκβιασμός είναι δυστυχώς ή καθημερινότητά που βιώνουμε στο Ελλαδισταν μας

    11

    0

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια