Κοινωνία

Πώς έγινε η σύλληψη του μέλους Νομικού Προσώπου στο Δήμο Άργους – Μυκηνών

 

Ολόκληρο το Άργος και η ευρύτερη περιοχή ασχολείται από το απόγευμα της Τετάρτης με την υπόθεση της σύλληψης ατόμου που κατέχει θέση σε Διοικητικό Συμβούλιο Νομικού Προσώπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

 

Πρόκειται για μια υπόθεση για την οποία συνεχώς αναφέρονται νέα στοιχεία, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από στόμα σε στόμα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία. Πιθανόν επειδή η συγκέντρωση στοιχείων δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

Πολλά από αυτά που ακούγονται ίσως απέχουν από την πραγματικότητα και έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους…

 

Η σύλληψη του ατόμου έγινε το απόγευμα της Τετάρτης σε δημοτικό κτίριο από πολυμελή ομάδα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει αναλάβει αποκλειστικά την υπόθεση.

 

Μεταξύ των αρμιοδιοτήτων της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είναι τα εγκλήματα όπως παθητική δωροδοκία, ενεργητική δωροδοκία, εκβίαση τα οποία διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 

Εργολάβος που είχε αναλάβει έργο στο Δήμο Άργους – Μυκηνών συναντήθηκε με το μέλος του Νομικού Προσώπου και του έδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρωθεί μέσω τραπεζικού λογαριασμού ολόκληρο το ποσό της οφειλής, ήταν πρώτα ο ίδιος να δώσει στο μέλος του Νομικού Προσώπου ένα μέρος του ποσού μετρητοίς.

 

Ο καταγγέλλων πήγε στο γραφείο, έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ενώ είχε συνδεθεί ηχητικά με τους άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Μετά την αποχώρησή του αυτοί εισέβαλαν στο γραφείο και έκαναν τη σύλληψη.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης, το μέλος του Νομικού Προσώπου του Δήμου οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ναυπλίου όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερο.

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

7 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

7 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: H βύθιση του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου «Λουζιτάνια», οι ιδρυτές και…

42 λεπτά πριν

Ο εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Πέτρου στο Άργος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου, μητροπολιτών και του συνόλου των κλήρου…

3 ώρες πριν

Κάποιες από τις γιορτές των επόμενων ημερών στην περιοχή του Άργους (από τη Δώρα Ν. Αντωνοπούλου)

Κάποιες από τις γιορτές των επόμενων ημερών στην περιοχή του Άργους Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου…

7 ώρες πριν

Ο …πρωτάρης Παναργειακός – Iστορικές στιγμές των «Λύκων»

Ο ...πρωτάρης Παναργειακός - Iστορικές στιγμές των «Λύκων» (έρευνα του Κυριάκου Παναγιωτόπουλου) Μια ιδιαίτερα αξιόλογη…

13 ώρες πριν

Κηδεία Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη

Κηδεία Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη Τον αγαπημένο μας μπαμπά, παππού, προ-παππού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ του Δημητρίου, ετών 90,…

13 ώρες πριν

6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

6 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η σφαγή των προξένων στη Θεσσαλονίκη, συγκρούσεις κατά τη…

1 ημέρα πριν