O Θανάσης Πετράκος παρουσίασε 6 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από Αργολίδα

 

Στο Ναύπλιο βρέθηκε την Τετάρτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος ο οποίος σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και την Αργολίδα και ανακοίνωσε τους πρώτους 6 από τους υποψήφιους του συνδυασμού στην Αργολίδα.

 

«Οι υποψήφιοι μας στην Αργολίδα είναι άνθρωποι ακέραιοι και πρωτοπόροι αγωνιστές και διωκώμενοι εξαιτίας της παρουσίας τους στο κινηματικό πεδίο. Νοιώθω πολύ υπερήφανος που είναι συνεργάτες και συναγωνιστές μου. Η Αργολίδα θα κερδίσει πάρα πολλά αν τους τιμήσει και εκλεγούν στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο» ανέφερε ο κ. Πετράκος.

 

Οι 6 υποψήφιοι είναι οι:

Αθανασάκος Δημήτρης, Ιδ. Υπάλληλος, Συνδικαλιστής, μέλος Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών Αργολίδας μέλος Αντιφασιστικού/Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας, κάτοικος Άργους

 

Γεωργιοπούλου Ηλιάνα, Αγρότισσα, κάτοικος Επιδαύρου

 

Δρούγκας Δημοσθένης, Οδοντίατρος, δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου, μέλος της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών, κάτοικος Ναυπλίου

 

Κοκκινόπουλος Παντελής, δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής δημοτικής παράταξης ΑΥ.Ρ.Α, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

 

Μιχαλόπουλος Γιάννης, Αρχ. Μηχανικός, μέλος της Κίνησης κατά των Πλειστηριασμών, μέλος Αντιφασιστικού / Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας, κάτοικος Ναυπλίου

 

Πέτρου Πέτρος, Φυσιοθεραπευτής, πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Φούρνων Ερμιονίδας

 

 

Αναφερόμενος προς τους πολίτες της Αργολίδας, ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε:

 

Σας καλούμε ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες πολιτικές και κομματικές σας τοποθετήσεις να στηρίξετε στις Περιφερειακές εκλογές την παράταξη μας την «Αγωνιστική Συνεργασία»:

 

Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση.

 

Γνωρίζετε ότι εμείς που αποτελούμε την Αγωνιστική Συνεργασία είμαστε παρόντες και παρούσες στον αγώνα για την επίλυση των μεγάλων και μικρών προβλημάτων της Αργολίδας και των πολιτών της όπως και όλης της Πελοποννήσου.

 

1. Για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών. Είναι προτεραιότητα μας η μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής το οποίο καθιστά ασύμφορη την αγροτική δραστηριότητα και ειδικότερα την καλλιέργεια πορτοκαλιού. Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών της Αργολίδας οι οποίοι μετά το κλείσιμο του Φραγκίστα πέρα από το γεγονός ότι η παραγωγή τους έμεινε απλήρωτη θα κληθούν να πληρώσουν και φόρο για χρήματα που δεν έλαβαν.

 

2. Για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων για την καταστροφή των αγροτικών προϊόντων του νομού μας (εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο).

 

3. Για να υλοποιηθεί επιτέλους το έργο του Ανάβαλου.

Έχουμε προβάλει και αναδείξει έντονα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του έργου. Η μη υλοποίηση του όποιου αυξάνει πάρα πολύ το κόστος της αγροτικής παραγωγής.

 

4. Ενάντια στην προωθούμενη από την Περιφέρεια και τους τοπικούς δήμους ιδιωτικοποίηση των νερών της Λέρνας.

 

5. Για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων στην Αργολίδα όπως και σε όλη τη Πελοπόννησο. Είμαστε σταθερά αντίθετοι ,καταγγέλλουμε και δεν νομιμοποιούμε πολιτικά την σύμπραξη Τατούλη – Τσίπρα οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ΤΕΡΝΑ ώστε να υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Τονίζουμε ότι το μόνο αποδεκτό, επιλέξιμο και σύμφωνο με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία είναι το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Για αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ και άμεση χρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών.

 

6. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατάρρευση του συστήματος υγείας στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους.

 

7. Είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα της ¨Μαρίνας Ναυπλίου” σε ιδιωτικά συμφέροντα, στα οποία Τσίπρας-Τατούλης και Κωστούρος δίνουν προίκα την δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης τεράστιου κομματιού του λιμένα Ναυπλίου, τόσο σε έκταση ,όσο και σε όγκο (κτίρια 3ων ορόφων και 3.000 τ.μ.) που αλλοιώνουν την εικόνα και την φυσιογνωμία της πόλης.

 

8. Έχουμε αναδείξει και επιμένουμε για την κατασκευή ηλεκτροκίνητης κανονικού πλάτους σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου –Άργους -Ναύπλιου

 

9. Αγωνιζόμαστε σταθερά ενάντια στην ένταξη και εκποίηση δημοσίων εκτάσεων της Αργολίδας στο Υπερταμείο

 

Δεσμευόμαστε:

 

Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο. Με συνέπεια, με σταθερότητα χωρίς ταλαντεύσεις, με ειλικρίνεια, με αγωνιστικότητα.

 

Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες.

 

Να ακυρώσουμε το μνημονιακό Μεσοπρόθεσμο 2019-2023, το οποίο προβλέπει παγωμένους τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση μέχρι το 2023, διότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις επιβάλλουν να δίνει η χώρα το 1/3 των εσόδων της για τοκοχρεωλύσια.

 

Να προωθήσουμε μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Πελοπόννησο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής, αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής.

 

Δεσμευόμαστε:

 

Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Τα νερά της Λέρνας, η Μαρίνα του Ναυπλίου η διαχείριση απορριμμάτων, οι Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, κ.λπ.).

 

Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

 

Να συμβάλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της.

 

Δεσμευόμαστε:

 

Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των «φιλέτων» που είναι ενταγμένα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Να υπερασπίσουμε τα λαϊκά εισοδήματα, τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το ΠΔΕ, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και φυσικά να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας.

 

Προτεραιότητά μας έργα και υποδομές που θα στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, τον δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον με ιδιαίτερη στόχευση τον ποιοτικό, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό. Βασικές στοχεύσεις μας: Η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας και η προστασία του περιβάλλοντος.

 

Δεσμευόμαστε:

 

Για την αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Για τη διεύρυνση της δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Για τη θεσμοθέτηση συλλογικού οργάνου κατά νομό.

 

 

Πολίτες της Πελοποννήσου,

 

Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι η Πελοπόννησος είναι στις τελευταίες θέσεις και στον Τουρισμό και στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας. Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει επίσης, ότι με κριτήριο το ΑΕΠ είναι στις τελευταίες θέσεις των ευρωπαϊκών Περιφερειών.

 

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης, είναι φορείς και υποστηρικτές των φιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και προτείνουν επί της ουσίας την ίδια νεοφιλελεύθερη διαχείριση στην Περιφέρεια. Εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την ίδια αντίληψη με μικρές παραλλαγές, για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Έχουν δώσει οι περισσότεροι δείγματα γραφής, όντας πολλές τετραετίες στη διοίκηση των τοπικών, περιφερειακών αλλά και κρατικών υποθέσεων. Συνεπώς ευθύνονται και οι ίδιοι όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν για τη σημερινή τραγική κατάσταση της Πελοποννήσου και της χώρας.

 

Συμφωνούν στα βασικά ζητήματα περιφερειακής πολιτικής, όπως είναι η αντιπεριβαλλοντική και αντιοικονομική διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, οι «λεόντιες» συμβάσεις παραχώρησης υπέρ των μεγαλοεργολάβων και κατά των πολιτών, η υλοποίηση όλων των υποδομών με ΣΔΙΤ, η ιδιωτικοποίηση των Μονάδων της ΔΕΗ και συνολικά της ενέργειας όπως και των βασικών δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, η άναρχη και χωρίς σχέδιο χωροθέτηση ανεμογεννητριών ιδιωτών σε βάρος του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, το χωροταξικό κ.ά.

 

Συμφωνούν και έχουν στηρίξει την περίφημη Ελληνογερμανική συνέλευση του κ. Φούχτελ, καθώς και την Περιφερειακή αλλά στην ουσία την Γερμανική Τράπεζα.

 

Δεν αντιδρούν στη λιτότητα που επιβάλει ο προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο και στις Περιφέρειες γιατί αποδέχονται ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος για την εξυπηρέτηση ενός άδικου, μη βιώσιμου, απεχθούς και εν πολλοίς παράνομου Δημόσιου Χρέους.

 

Συνεπώς το βασικό δίλημμα για τις περιφερειακές εκλογές είναι ή με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», για μια ανάπτυξη με επίκεντρό τον Πολίτη και τις ανάγκες του ή με τους εκφραστές της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης διαχείρισης με τις επιμέρους παραλλαγές της.

 

Η αξιοπιστία των προεκλογικών ΘΑ των πολιτικών μας αντιπάλων είναι τόση όση είναι η αξιοπιστία και του κ. Τσίπρα και του κ. Τατούλη, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα πράξη απ’ όσα υποσχέθηκαν πριν ένα χρόνο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου. Όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί καμία απ’ τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις τους αλλά ούτε καν έχει δημοπρατηθεί.

 

Πριν ένα χρόνο ήταν όλοι μαζί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου και χειροκροτούσαν τον κ. Τσίπρα όπως ήταν επίσης στο Ναύπλιο το Νοέμβρη του 2016 στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» μαζί με τον κ. Φούχτελ.

 

Εμείς ήμασταν απ’ έξω με τους αγωνιζόμενους πολίτες και «τρώγαμε» χημικά γιατί καταγγέλλαμε τις μνημονιακές, αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές που υλοποιούσαν και υλοποιούν και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

 

Συνεπώς εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη, αν έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή.

 

Γιατί εμείς δεν διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών όπως έχουμε αποδείξει για να καθίσουμε σε καρέκλες, αλλά για να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια στους πολίτες και στην κοινωνία μαζί με τους πολίτες.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Υπογραφή σύμβασης για προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλου

προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλου Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Αρχή και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, σε θέματα άρδευσης και...

240 μαθητές του Δήμου Άργους-Μυκηνών ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Άργος: 240 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/4 η εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου...

Τα 11 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων

Τα 11 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 5μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας θα συνεδριασει το Δημοτικό...

Υπογραφή σύμβασης για προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλου

προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλου Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Αρχή και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, σε θέματα άρδευσης και...

240 μαθητές του Δήμου Άργους-Μυκηνών ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Άργος: 240 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/4 η εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου...

Τα 11 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων

Τα 11 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 5μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας θα συνεδριασει το Δημοτικό...

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον Τάσο Μπουραζάνη

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον Τάσο Μπουραζάνη Θλίψη επικρατεί στο Ναύπλιο για τον Αναστάσιο Μπουραζάνη ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 22 Απριλίου,...

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον Τάσο Μπουραζάνη

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον Τάσο Μπουραζάνη Θλίψη επικρατεί στο Ναύπλιο για τον Αναστάσιο Μπουραζάνη ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 22 Απριλίου,...

Παν. Παπαϊωάννου: Πλήρης δικαίωση για την παράταξή μας…

Παν. Παπαϊωάννου: Πλήρης δικαίωση για την παράταξή μας... Ανακοίνωση του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, δημοτικού συμβούλου Άργους-Μυκηνών, επικεφαλής της παράταξης "Συμφωνία Δημιουργίας" Πλήρη δικαίωση για την παράταξή μας...

Η ομιλία του Γ. Γιαννούση στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νώντα Ρεντζή στο Άργος

Στην αίθουσα "Μ. Αλέξανδρος" διοργανώθηκε από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, από τις από τις 20 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου η έκθεση του λαϊκού ζωγράφου...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Υπογραφή σύμβασης για προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλου

προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλου Στις πρωτοβουλίες που...

Ενημερωτικό σεμινάριο για λογιστές-φοροτεχνικούς στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Την Παρασκευή 26 Απρίλιου, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητήριου...

240 μαθητές του Δήμου Άργους-Μυκηνών ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Άργος: 240 μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού Με επιτυχία...

Ανθρωπιστική εθελοντική δράση στο 3ο Λύκειο Άργους

Ανθρωπιστική εθελοντική δράση στο 3ο Λύκειο Άργους Με επιτυχία ολοκληρώθηκε...

Ο Α. Πουλάς για το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς...

Το ρεσιτάλ κιθάρας στον ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος

Το ρεσιτάλ κιθάρας στον ναό του Αγίου Πέτρου στο...