Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Τρεις φωτογράφοι εκθέτουν στο “Φουγάρο”

 

Aπό την Παρασκευή 8 Μαρτίου το “Φουγάρο” στο Ναύπλιο παρουσιάζει την έκθεση «3 φωτογράφοι: Καλούδη | Νικολαρεΐζη | Ράλλη», που περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα των τριών καταξιωμένων φωτογράφων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Μάιο.

 

Η αρχική ιδέα της έκθεσης βασίζεται σε μια σχέση που πηγαίνει αρκετά πίσω στο χρόνο: οι τρεις φωτογράφοι συνδέονται από τα σχολικά τους χρόνια. Στη συνέχεια, καθε μία ακολούθησε το δικό της μονοπάτι και κατέγραψε με επιτυχία την προσωπική της πορεία στο χώρο της φωτογραφίας.

 

Η έκθεση αυτή είναι η πρώτη τους συνεργασία, για την οποία δούλεψαν από κοινού, επιλέγοντας στιγμές από μια διαδρομή ζωής. Στην διάρκεια αυτής της αναζήτησης, φάνηκε ότι ανάμεσα σε έργα εκ πρώτης όψεως διαφορετικά, υπάρχουν ισχυροί δεσμοί που τα συνδέουν.

 

Όπως σημειώνεται και στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση: «Με τρόπο άκρως προσωπικό και υπογεγραμμένο, η Κατερίνα Καλούδη, η Ιωάννα Νικολαρεΐζη και η Ιωάννα Ράλλη σχοινοβάτησαν πάνω από πέντε βάραθρα: την αρχή, τη θηλυκότητα, την προέλευση, την παρατήρηση και τη βύθιση. Ακριβώς αυτή η αναμέτρηση είναι η κεντρομόλος που κρατά την ενότητα στην έκθεση και φέρνει τελικά την ισορροπία μέσα από κοινά χαρακτηριστικά, όπως το χιούμορ, η πνευματικότητα, το στιγμιαίο και το οικείο».

 

 

Art Director:

Αντώνης Ι. Κοντρογιάννης

 

Επιμέλεια έκθεσης:
Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου

 

Ωράριο λειτουργίας:
Πέμπτη & Παρασκευή 5 – 10 μμ | Σάββατο & Κυριακή 12πμ – 10μμ

Πληροφορίες: 27520 47300 | 210 8070 523 | [email protected]

 

 

 

Πρόσφατα σχόλια