Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Ο Γιώργος Πανοβράκος έδωσε το σύνθημα για μια «Νέα Αρχή» στο Δήμο Άργους – Μυκηνών

 

Το μήνυμα για μια …νέα αρχή στο Δήμο Άργους – Μυκηνών έδωσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Άργους. Μια «Νέα Αρχή» υποσχέθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού, ο χειρουργός ορθοπεδικός Γιώργος Πανοβράκος.

 

Ο Γιώργος Πανοβράκος αναφέρθηκε στην καταστροφική οκταετία της δημοτικής αρχής Καμπόσου τόσο σε επίπεδο έργων όσο στη συμπεριφορά προς τους δημότες χωρίζοντάς τους σε «φίλους» και «εχθρούς» της πόλης.

 

Τόνισε το γεγονός ότι μια μερίδα πολιτών είναι ευνοούμενοι σε αντίθεση με άλλους…

 

Αναφέρθηκε στο μαρασμό της εμπορικότητας της πόλης που ανάγκασε καταστήματα όχι μόνο να κλείνουν αλλά και να μεταφέρονται στο Ναύπλιο.

 

Μίλησε για τα έργα βιτρίνας στο κέντρο του Άργους που τελικά έφεραν αντί για την ανάπτυξη την καταστροφή. Τόνισε την αδιαφορία για τις γειτονιές του Άργους και για το σύνολο των χωριών.

 

Φυσικά δεν γινόταν να μην αναφερθεί στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που επιδεινώθηκε από τη δημοτική αρχή Καμπόσου λόγω και της ανάπλασης: «Ζούμε στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης με τεράστια προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό και πολεοδομικό χάος, την έλλειψη χώρων στάθμευσης καθώς και τους κακοφωτισμένους και χωρίς συντήρηση του οδοστρώματος δρόμους του Δήμου μας».

 

Αναφέρθηκε στις πολυδάπανες φιέστες με «Σφήνους και Ρουβάδες» και στην ανυπαρξία πολιτιστικών εκδηλώσεων ποιότητας: «Εμείς δεν πρόκειται στη δημοτική μας θητεία να διοργανώνουμε πολυδάπανες φιέστες και την ίδια στιγμή να καθυστερούμε την εξόφληση υποχρεώσεων σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις του Δήμου μας δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στην οικονομική ζωή του τόπου».

 

Αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη ιστορικών κτηρίων της πόλης (πχ οικία Τσώκρη) αλλά και των αρχαιολογικών χώρων.

 

Εν συντομία αναφέρθηκε σε σημεία που υπάρχουν στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέα Αρχή». Μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε για τη μείωση των δημοτικών τελών και των τελών της ΔΕΥΑΑΡ-Μ, που είναι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα.

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιώργος Πανοβράκος ανέφερε:

 

«Ως γιατρός έχω θεραπεύσει πολλούς ασθενείς. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια των συνεργατών μου θα θεραπεύσω αυτό τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, εργάζομαι και ζω.
Θέλουμε ένα ανθρώπινο περιβάλλον για τους πολίτες μακριά από μισαλλοδοξίες και ρατσισμούς».