Προγραμματικές δηλώσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Θανάση Πετράκου

 

Ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Στις προγραμματικές του δηλώσεις αναφέρει:

 

 

 

Πολίτες της Πελοποννήσου

Απευθυνόμαστε σήμερα σε όλους τους δημοκράτες πολίτες της Πελοποννήσου και τονίζουμε ότι, η παράταξη μας η «Αγωνιστική Συνεργασία»:

 

 

-συγκροτήθηκε μέσα από δημόσιες , μαζικές  και  δημοκρατικές διαδικασίες.
– είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη ,ανεξαρτήτως κόμματος και «χρώματος» που έχει τη γνώμη ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Πελοπόννησο και όχι απλά να αλλάξει ο διαχειριστής της ίδιας σε γενικές γραμμές νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής, αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής.
– με επέλεξε και μου ανέθεσε την ευθύνη να ηγηθώ του ψηφοδελτίου της  ως Υποψήφιος Περιφερειάρχης.

 

 

Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών  γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση.

 

 

Δεσμευόμαστε: Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο. Με συνέπεια, με σταθερότητα  χωρίς ταλαντεύσεις , με ειλικρίνεια, με  αγωνιστικότητα. Γιατί εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στις «κάθε λογής»εξουσίες.

 

 

Να είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους.

 

 

Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

 

Να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες.

 

 

 

Να ακυρώσουμε  το μνημονιακό Μεσοπρόθεσμο 2019-2023, το οποίο προβλέπει παγωμένους τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση μέχρι το 2023, διότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις επιβάλλουν να δίνει η χώρα το 1/3 των εσόδων της για τοκοχρεωλύσια.

 

 

Να προωθήσουμε μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

Δεσμευόμαστε: Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες. (Μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, διαχείριση απορριμμάτων, Αεροδρόμιο Καλαμάτας κ.λπ.).

 

 

Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

 

 

Να συμβάλλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της.

 

 

Δεσμευόμαστε: Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των «φιλέτων» που είναι ενταγμένα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Να υπερασπίσουμε τα λαϊκά εισοδήματα, τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το ΠΔΕ, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και φυσικά να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας.

 

 

Υπόβαθρο κάθε δράσης  μας  ο Δημοκρατικός, Αναπτυξιακός Προγραμματισμός ώστε να υλοποιηθούν με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, και στον Αθλητισμό. Ιδιαίτερη στόχευση στην ικανοποίηση των  αναγκών της νεολαίας και στην προστασία των ηλικιωμένων.

 

 

Προτεραιότητά μας έργα και υποδομές που θα στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, τον δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον με ιδιαίτερη στόχευση τον ποιοτικό, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό. Βασικές στοχεύσεις  μας: Η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας  για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας  και η προστασία του περιβάλλοντος .

 

 

Ένα τέτοιο φιλόδοξο και ριζοσπαστικό σχέδιο δεν μπορεί να σχεδιαστεί και πολύ περισσότερο να προωθηθεί και να υλοποιηθεί χωρίς την άμεση εμπλοκή των εργαζομένων, των νέων, του επιστημονικού δυναμικού, των παραγωγικών φορέων, του λαού της Πελοποννήσου.

 

 

Αυτό προϋποθέτει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί ως ένα «μικρό κοινοβούλιο» και για τα θέματα της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους άνεργους και τη νεολαία.

 

 

Συνεπώς επιδιώκουμε να γίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ένας θεσμός ανοιχτός και ανατροφοδοτούμενος από την κοινωνία, εγγυητής των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατικής έκφρασης, υποκινητής της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής, συντονιστής της ανάπτυξης, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής ευημερίας, της προόδου και του πολιτισμού.

 

 

Για αυτό δεσμευόμαστε:

 

 

Για την αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Για τη διεύρυνση της δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Για τη θεσμοθέτηση συλλογικού οργάνου κατά νομό.

 

 

Πολίτες της Πελοποννήσου,

 

 

Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι η Πελοπόννησος είναι στις τελευταίες θέσεις και στον Τουρισμό και στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας. Από  τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει επίσης, ότι με κριτήριο το ΑΕΠ είναι στις τελευταίες θέσεις   των ευρωπαϊκών Περιφερειών.

 

 

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης , είναι φορείς και υποστηρικτές των φιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών και προτείνουν επί της ουσίας την ίδια νεοφιλελεύθερη διαχείριση στην Περιφέρεια .Εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την ίδια αντίληψη με μικρές παραλλαγές ,για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

Έχουν δώσει οι περισσότεροι  δείγματα γραφής, όντας πολλές τετραετίες στη διοίκηση των τοπικών, περιφερειακών αλλά και κρατικών υποθέσεων. Συνεπώς ευθύνονται και οι ίδιοι όπως και τα κόμματα που τους στηρίζουν για τη σημερινή τραγική κατάσταση της Πελοποννήσου και της χώρας.

 

 

Συμφωνούν στα βασικά ζητήματα περιφερειακής πολιτικής, όπως είναι η αντιπεριβαλλοντική και αντιοικονομική διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, οι «λεόντιες» συμβάσεις παραχώρησης υπέρ των μεγαλοεργολάβων και κατά των πολιτών, η υλοποίηση όλων των υποδομών με ΣΔΙΤ, η ιδιωτικοποίηση  των Μονάδων της ΔΕΗ και συνολικά της ενέργειας όπως   και των βασικών δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, η άναρχη και χωρίς σχέδιο χωροθέτηση ανεμογεννητριών ιδιωτών  σε βάρος του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας ,   το χωροταξικό κ.ά.

 

 

Συμφωνούν και έχουν στηρίξει την περίφημη Ελληνογερμανική συνέλευση του κ. Φούχτελ, καθώς και την Περιφερειακή αλλά στην ουσία την Γερμανική Τράπεζα.

 

 

Δεν αντιδρούν στη λιτότητα που επιβάλει ο προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο και στις Περιφέρειες γιατί αποδέχονται ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος για την εξυπηρέτηση ενός άδικου, μη βιώσιμου ,απεχθούς  και εν πολλοίς παράνομου Δημόσιου Χρέους.

 

 

Συνεπώς το βασικό δίλημμα για τις περιφερειακές εκλογές είναι ή με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», για μια ανάπτυξη με επίκεντρό τον  Πολίτη  και τις ανάγκες του ή με τους εκφραστές της αντιλαϊκής   νεοφιλελεύθερης διαχείρισης με τις επιμέρους  παραλλαγές  της.

 

 

Επιπλέον εμείς δεν διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών ούτε με ΘΑ που ξεχνιούνται την επόμενη των εκλογών ή των Αναπτυξιακών Συνεδρίων, ούτε με προεκλογικά παραμύθια,  ούτε με ωραία λόγια.

 

 

Η αξιοπιστία όμως των προεκλογικών «πυροτεχνημάτων» είναι τόση όση είναι η αξιοπιστία και του κ. Τσίπρα και του κ. Τατούλη, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα πράξη απ’ όσα υποσχέθηκαν πριν ένα χρόνο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου. Όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί καμία  απ’ τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις τους  αλλά ούτε καν έχει δημοπρατηθεί.

 

 

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι  ήταν πριν ένα χρόνο  μαζί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου και χειροκροτούσαν τον κ. Τσίπρα όπως ήταν επίσης στο Ναύπλιο το  Νοέμβρη του 2016 στην Ελληνογερμανική Συνέλευση   με τον κ. Φούχτελ.

 

 

Εμείς ήμασταν απ’ έξω   με τους αγωνιζόμενους πολίτες  και «τρώγαμε» χημικά γιατί καταγγέλλαμε τις μνημονιακές, αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές που υλοποιούσαν και υλοποιούν και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

 

 

Συνεπώς εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη, αν έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή.

 

 

Γιατί εμείς δεν διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών όπως έχουμε αποδείξει για να καθίσουμε σε καρέκλες, αλλά για να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια στους πολίτες και στην κοινωνία  μαζί με τους πολίτες.

 

 

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και συναγωνιστές της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» που με επέλεξαν για υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

 

 

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη για εμένα ώστε να αποδειχτώ αντάξιος της ομόφωνης εμπιστοσύνης τους.

 

 

Κυρίως όμως δεσμεύομαι να  αποδειχτώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών της Πελοποννήσου.

 

 

Να  συνεχίσω να πορεύομαι στο δημόσιο βίο με τις ίδιες αρχές και αξίες. Με την ίδια αγωνιστικότητα και συνέπεια. Να συνεχίσω να θέτω πάνω από το στενό προσωπικό μου συμφέρον τα συμφέροντα του λαού του τόπου μας και της πατρίδας μας.   

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Ο … “πρωταθλητής” Ελλάδος στα χρέη Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να πάρει δάνειο

Δήμος Ναυπλιέων παίρνει δάνειο Τη λήψη δανείου από Τράπεζες ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να ισοσκελιστεί και να καταρτιστεί ο Προύπολογισμός του...

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Ο … “πρωταθλητής” Ελλάδος στα χρέη Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να πάρει δάνειο

Δήμος Ναυπλιέων παίρνει δάνειο Τη λήψη δανείου από Τράπεζες ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να ισοσκελιστεί και να καταρτιστεί ο Προύπολογισμός του...

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Γραπτός διαγωνισμός για 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας στο “Νέο Σχολείο”

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει μετά από γραπτό διαγωνισμό 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν,...

Ζητούνται άτομα για εργασία σε συνεργείο καθαρισμού σε δημόσια υπηρεσία στην Αργολίδα

Ζητούνται άτομα για εργασία σε συνεργείο καθαρισμού, για μερική απασχόληση σε δημόσια υπηρεσία στην Αργολίδα. Με διετή σύμβαση εργασίας και ωράριο μετά τις 15:00. Δίδονται...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

34 Αμερικανοί μουσικοί επί σκηνής σε συναυλία στο Ναύπλιο

Το Ωδείο Ναυπλίου της Αγγελικής Μαυρούλη σας προσκαλεί το...

Εντατικές εργασίες από την Π.Ε. Αργολίδας για την αναβάθμιση του κόμβου Λυγουριού

Συνεχίζονται εντατικά από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας οι εργασίες...

Ζητείται υπάλληλος υποδοχής ξενοδοχείου στο Τολό

Ζητείται άτομο για θέση υπαλλήλου υποδοχής σε ξενοδοχείο στο...

Η συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με δημοσιογράφους

Η συνάντηση του Δημήτρη Πτωχού με δημοσιογράφους Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,...

Ο … “πρωταθλητής” Ελλάδος στα χρέη Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε να πάρει δάνειο

Δήμος Ναυπλιέων παίρνει δάνειο Τη λήψη δανείου από Τράπεζες ή...

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ο Aπολογισμός Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της...

Εταιρεία απεντομώσεων στο Άργος ζητά υπάλληλο για στελέχωση συνεργείου

Εταιρεία απεντομώσεων στο Άργος ζητά υπάλληλο για στελέχωση συνεργείου...