Ενημέρωση σε παιδιά της Νέας Κίου για την ασφάλεια στο μπάνιο

 

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δράση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου.

 

Το θέμα της εν λόγω δράσης, που αποτελεί τμήμα της θεματικής ενότητας «Είμαι ασφαλής στο σπίτι», ήταν «Είμαι ασφαλής στο μπάνιο» και σκοπός της ήταν να γνωρίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους, που ενδέχεται να υπάρχουν γι’ αυτά στο χώρο του μπάνιου και συγκεκριμένα τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με το ζεστό και κρύο νερό, τις χημικές ουσίες, τα φάρμακα, τα αιχμηρά αντικείμενα, τις ηλεκτρικές μηχανές, τα ντουλάπια, τα συρτάρια, τα καθαριστικά υλικά του μπάνιου.

 

Πρέπει να τονιστεί ότι όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο περισσότερο ευάλωτα είναι στα ατυχήματα. Όμως, ατυχήματα συμβαίνουν και στα μεγαλύτερα παιδιά. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ενημερωθούν από πολύ μικρή ηλικία για τους πιθανούς κινδύνους, ώστε να είναι σε θέση να τους αναγνωρίζουν και να προστατεύονται από αυτούς.

 

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Μπόζνου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση και απάντησαν στις ερωτήσεις και τις απορίες των μαθητών στη συζήτηση που ακολούθησε.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια