Δημήτρης Σκούφης: Γιατί με τον Τάσσο Χειβιδόπουλο

 

του Δημήτρη Σκούφη,
υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό “Δυνατή Πόλη Ξανά”
(υποψήφιος Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος)

 

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

 

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Δυνατή Πόλη Ξανά και τον Τάσσο Χειβιδόπουλο και να επιστρέψω ως υποψήφιος στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Πολιτικής ύστερα από έντονο προβληματισμό για το μέλλον του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

 

Για όσες και όσους δεν με γνωρίζουν επιτρέψτε μου να αναφέρω λίγα για εμένα .

 

Όσο αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση τον  Οκτώβριο του 1986 εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος Άργους, με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπανικολάου. Το 1990 επανεκλέχθηκα με τον ίδιο συνδυασμό Δημοτικός Σύμβουλος Άργους, θέση την οποία διατήρησα έως το τέλος της τετραετίας.

 

Και στις δύο περιόδους διετέλεσα Πρόεδρος επιτροπών και εκπροσώπησα τον Δήμο Άργους σε πολλές εκδηλώσεις.

 

Όσο  αφορά την ευρύτερη πολιτική το 1985 εκλέχθηκα  Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, αφού πριν είχα εκλεγεί Πρόεδρος της Τ.Ε. ΟΝΝΝΕΔ Άργους.

 

Το ίδιο διάστημα ήμουν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, τόσο επί προεδρίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όσο και επί προεδρίας του Γιώργου Βουλγαράκη, θέση την οποία διατήρησα έως το τέλος του 1995.

 

Από το 1996 έως το 2006  ήμουν  μέλος της Ν.Ο.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας.

 

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό ανήκω στο κεντροδεξιό χώρο του οποίου υπήρξα ενεργό στέλεχος επί σειρά ετών.

 

Γιατί λοιπόν αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον Τάσσο Χειβιδόπουλο που όπως όλοι γνωρίζετε ανήκει στο κεντροαριστερό χώρο.

 

Τον Τάσσο που στα χρόνια της παρουσίας μας στις κομματικές νεολαίες ήταν ο αντίπαλος πόλος.

 

Γιατί γνωρίζοντας τον Τάσσο πάνω από τριάντα χρόνια γνωρίζω το ήθος του, την ακεραιότητα του, τη δημοκρατική συγκρότηση και συμπεριφορά και γιατί μας ενώνει η αγάπη για το Άργος και όλο το Δήμο Άργους – Μυκηνών.

 

Μας ενώνει το κέντρο και η απόρριψη των άκρων και των ακραίων.

 

Μας ενώνει η δημοκρατική μας παιδεία που στηρίζεται στη πολυφωνία, στην ελευθερία της έκφρασης , στην αποστροφή του φασισμού και φαρισαϊσμού και των εκφραστών τους.

 

Στα οκτώ χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος δίπλα στον αείμνηστο Δημήτρη Παπανικολάου  , στο Δήμαρχο των μεγάλων έργων υποδομής όπως ύδρευσης και αποχέτευσης, έμαθα ότι η πόλη και το μέλλον της είναι πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες , αντιπαραθέσεις, κόμματα και ταμπέλες.

 

Έμαθα ότι η σοβαρότητα, η ταπεινοφροσύνη και η καθημερινή δουλειά χωρίς φανφάρες και μεγαλοστομίες  θα πρέπει να είναι ο καθημερινός βίος του Δημάρχου.

 

Έμαθα ότι το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας είναι πέρα και πάνω από κόμματα.

 

Άλλωστε εγώ που είμαι παλιός πλέον στα κόμματα δεν τους θυμάμαι στην ΟΝΝΕΔ ούτε στην Νέα Δημοκρατία πολλούς από αυτούς που σήμερα διεκδικούν να είναι οι μόνοι εκφραστές της παράταξης.

 

Όπως επίσης μερικούς από αυτούς τους θυμάμαι σε άλλα μικρότερα κόμματα του ακραίου χώρου να μας πολεμούν.

 

Το Άργος και ευρύτερα ο Δήμος Άργους – Μυκηνών τα τελευταία χρόνια κινείται με την όπισθεν.

 

Η εμπορικότητα χάθηκε, παραδοσιακά καταστήματα της πόλης έκλεισαν ή εγκαταστάθηκαν στο Ναύπλιο, εκεί που έβλεπες  στολισμένες βιτρίνες τώρα συναντάς ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ.

 

Οι γειτονιές και τα χωριά εγκαταλείφθηκαν και θυσιάστηκαν στην περιβόητη ανάπλαση μαζί και το κυκλοφοριακό της πόλης και άλλα πολλά ακόμη που βιώνουμε καθημερινά στο Άργος .

 

Όταν μικρός ξεκινούσα με τον πατέρα μου να πάμε στο κατάστημα του δεν προλαβαίναμε να ανταλλάσουμε καλημέρες με τους καταστηματάρχες στο δρόμο μας.

 

Τώρα ψάχνεις κατάστημα ανοικτό για να πεις καλημέρα.

 

Μας αξίζει ένα καλύτερο Άργος, θέλουμε πίσω το Άργος που χάσαμε.

 

Να γιατί με τον Τάσσο Χειβιδόπουλο.

 

Γιατί χωρίς παρωπίδες και κομματικές αγκυλώσεις θέλουμε ένα καλύτερο Άργος, θέλουμε να κάνουμε πάλι Δυνατή Πόλη Ξανά το Άργος και όλο το Δήμο Άργους –Μυκηνών.

 

Γιατί θεωρούμε ότι αυτή η πόλη και όλος ο Δήμος δεν ανήκει σε λίγους και εκλεκτούς, δεν ανήκει σε μία παρέα αλλά σε όλες και όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 

Γιατί θα είμαστε υπόλογοι στα παιδιά μας αν δεν υπερβούμε τα κόμματα και τα χρώματα και αφήσουμε τη πόλη και το Δήμο στο κατήφορο που κινούνται.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια