Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Μαύρη σελίδα για τη λαϊκή αγορά Άργους η δημοτική αρχή Kαμπόσου (γράφει ο Δ. Πειρούνης)

 

του Δημήτρη Πειρούνη, δικηγόρου

 

Σε “μαύρη τρύπα” έχει μετατραπεί τις καθημερινές πρωινές και απογευματινές ώρες ο χώρος της πλατείας της λαϊκής Αγοράς Άργους.

 

Αποτελεί (μαζί με την οδό Κορίνθου) μία από τις νέο-ερημοποιημένες περιοχές της πόλης, αίσχιστο έργο του νυν δημάρχου.

 

Η επόμενη δημοτική αρχή οφείλει να ξηλώσει τη σημερινή μορφή της πλατείας και να αποκαταστήσει την λειτουργία της με γνώμονα την δραστηριότητα της Λαικής Αγοράς, η οποία βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο πλέον της εκατονταετίας.

 

Τί αποτελεί σήμερα η Λαϊκή Αγορά:

 

• Στην καθημερινότητά μας αποτελεί ένα διακοσμητικό πολυτελές μαρμάρινο μαυσωλείο ματαιοδοξίας.

 

 

Τι όμως πρέπει να γίνει:

 

• Να επιστραφεί όλο το ανατολικό τμήμα της ως ο χώρος στάθμευσης της πόλης.

 

• Να διαπλατυνθεί στη δυτική πλευρά της πλατείας η οδός Μπελίνου, ώστε να διαμορφωθεί ζωτικός χώρος λειτουργίας και ανάπτυξης αυτών των δυτικών καταστημάτων, που διαλύθηκαν και καταστράφηκαν.

 

• Να προσαρμοστεί επί της ουσίας η πλατεία στις ανάγκες και τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς αντιστρέφοντας την μεταβολή της σε διακοσμητική έρημο.

 

• Πρέπει να προχωρήσει η συζήτηση (όχι για το πώς θα δημιουργήσουμε μια διακοσμητική έρημο στην πόλη) αλλά για το πώς θα έχουμε μία ξεχωριστή εμπειρία χρήστη για τον επισκέπτη αγοραστή της λαϊκής και το πώς θα εξασφαλίσουμε ποιότητα ζωής για τους πωλητές, παραγωγούς και εμπόρους, ώστε να αποτελέσει η λαϊκή αγορά μοχλό ανάπτυξης για το σύνολο της πόλης.

 

• Τέλος πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για τη χωροθέτηση των πωλητών παραγωγών και εμπόρων και να διορθωθεί το αίσχος που περιγράφεται στη σχετική γνωμάτευση του συνηγόρου του πολίτη (ΣτΒ) όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην κατανομή των θέσεων των πωλητών, παραγωγών και εμπόρων, από τη δημοτική αρχή Καμπόσου.

 

Το από 23/4/2018 πόρισμα του ΣτΠ είναι καταπέλτης κατά του Δήμου όσον αφορά τη διαδικασία κατανομής των θέσεων τον Οκτώβριο του 2016 με την υπ’ αριθμόν 335/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών.

 

Υ.Γ. Κύριε Καμπόσε μας: η εγχείρησή σας πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε…. μπορείτε τώρα να βγάλετε τον γύψο για να αναπνεύσουμε λίγο;

 

Μετά τιμής
Δημήτρης Πειρούνης

 

 

7 σχόλια

 1. Πάντως εγώ προτιμώ να διαβάζω Πειρούνη που ασχολείται με την πόλη του αντί να ασχολούμαι με τους μεγαλέξανδρους όταν πόλη έχει πάρει τον δρόμο τέτοια κλίση που σε λίγο θα φουντάρουμε όλοι από το γεφύρι των καμπόσιων στεναγμών…

  12

  2
 2. Τα περισσότερα από αυτά που αναφέρονται με βρίσκουν σύμφωνο αλλά θα πρότεινα στον αγαπητό αρθρογράφο να χαλαρώσει λίγο με το θέμα του ξηλώματος της πλατείας όπως και στο προηγούμενό του άρθρο πρότεινε το γκρέμισμα του γεφυριού. Δεν γίνεται η μία δημοτική αρχή να κάνει κάτι και μετά η άλλη να έρχεται και να το ισοπεδώνει. Ας είμαστε σοβαροί. Παρεμβάσεις προς το καλύτερο ναι, αλλά όχι πλήρη απαξίωση. Αυτά τα αναφέρω όχι γιατί η ανάπλαση στο σύνολό της με ξετρέλανε αλλά κάποια στοιχεία της ήταν θετικά. Ο χώρος της Λαϊκής Αγοράς είναι πλατεία και πιο συγκεκριμένα Πλατεία Δημοκρατίας για να μην ξεχνιόμαστε. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, το θέμα της Πλατείας Δημοκρατίας συνδέεται στενά με τη χρήση και λειτουργία των Στρατώνων Καποδίστρια και της Δημοτικής Αγοράς. Οποιαδήποτε μεμονωμένη παρέμβαση στην πλατεία χωρίς να λάβουμε υπόψιν μας τους χώρους με τους οποίους συνορεύει θα είναι αποσπασματική και χωρίς αποτέλεσμα.

  7

  1
 3. Καλά ρε “πατίνι” στο παρκινγκ έμεινες; τα υπόλοιπα δεν τα διάβασες;

  -Να διαπλατυνθεί στη δυτική πλευρά της πλατείας η οδός Μπελίνου, ώστε να διαμορφωθεί ζωτικός χώρος λειτουργίας και ανάπτυξης αυτών των δυτικών καταστημάτων, που διαλύθηκαν και καταστράφηκαν.
  – Να προσαρμοστεί επί της ουσίας η πλατεία στις ανάγκες και τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς αντιστρέφοντας την μεταβολή της σε διακοσμητική έρημο.
  – Πρέπει να προχωρήσει η συζήτηση (όχι για το πώς θα δημιουργήσουμε μια διακοσμητική έρημο στην πόλη) αλλά για το πώς θα έχουμε μία ξεχωριστή εμπειρία χρήστη για τον επισκέπτη αγοραστή της λαϊκής και το πώς θα εξασφαλίσουμε ποιότητα ζωής για τους πωλητές, παραγωγούς και εμπόρους, ώστε να αποτελέσει η λαϊκή αγορά μοχλό ανάπτυξης για το σύνολο της πόλης.
  – Τέλος πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για τη χωροθέτηση των πωλητών παραγωγών και εμπόρων και να διορθωθεί το αίσχος που περιγράφεται στη σχετική γνωμάτευση του συνηγόρου του πολίτη (ΣτΒ) όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην κατανομή των θέσεων των πωλητών, παραγωγών και εμπόρων, από τη δημοτική αρχή Καμπόσου.

  Για αυτά δεν θα πείς τίποτα;

  10

  3
 4. Πάλι πάρκινγκ θα το κάνουμε; Είστε σοβαροί; Τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει εκεί; Πρέπει να παρκάρει ο κάθε ελληναράς που βαριέται να περπατήσει πέντε μέτρα για να πιει το βλαχοφρέντο; Σε οποιαδήποτε άλλη -μη ελληνική-πόλη ο χώρος θα είχε ζωντάνια τις ημέρες που δεν υπάρχει λαϊκή, Θα μπορούσε να είναι χώρος με καθημερινές εκδηλώσεις, δρώμενα, κλπ ακόμα και το να αφήνεις τα μικρά παιδάκια να παίζουν εκεί, είναι ακόμα καλύτερα απο έναν μαμημένο πάρκινγκ! Και ποια καταστήματα αργοπεθαίνουν; Το κτηνιατρείο που πουλάς το νεφρό σου για να έχει ο σκύλος φάρμακα που δεν χρειαζόταν; Τα τυρόγαλα; Οι δουλειές δεν πάνε καλά γιατί δεν έχεις καλό προιόν. Όποιος είναι καλός, ο κόσμος έρχεται.. Εδώ πάμε Ναύπλιο για κάποια πράγματα. Λες να πηγαίνουμε για την τρέλα μας;

  9

  12
 5. Επιτέλους, συμφωνώ με ένα άρθρο σας εναντίον του νυν δημάρχου, το μέρος αυτό είναι ένα αν εκμετάλλευτο οικόπεδο που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην τοπική οικονομία σε καθημερινή βάση, πέρα τής λαϊκής (Τετάρτη, Σάββατο) θα μπορούσε απλούστατα να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος στάθμευσης επί πληρωμής σε ένα σύγχρονο χορό με γραμμές 1 εωρο την ώρα ή 5 ευρό το 8 ωρο, επί τον πλείστων 20 ευρώ πρόστιμο σε όλα τα παράνομα παρκάρισμενα αυτοκίνητα χωρίς αποδεικτικό πληρωμής,

  Λέω εγώ από τα βουνά τώρα

  12

  6

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια