Άσκηση προσομοίωσης συμβάντος στο Άργος – Δηλώσεις για συμμετοχή

 

Το Δ.ΙΕΚ Άργους και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ) της Ιατρικής Σχολής “Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των καταστροφών” διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και την υποστήριξη του Δήμου Άργους – Μυκηνών άσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες υγείας.

 

Θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 10 πμ, στο λόφο της Ασπίδας, στο Άργος.

 

Η άσκηση έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές Διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου στην επείγουσα προνοσοκομειακή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και παράλληλα να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ασφαλείας (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Εθελοντικές Ομάδες).

 

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην άσκηση και να παρακολουθήσετε βιωματικά τη διαχείριση κρίσης, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ρόλο του υποτιθέμενου “θύματος” που θα λάβει ιατρική φροντίδα από τους εξειδικευμένους ιατρούς του ΠΜΣ, τους διασώστες και τις εθελοντικές ομάδες.

 

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

 

Θα χρειαστεί να βρίσκεστε στον χώρο νωρίτερα από τις 10 πμ προκειμένου να ενημερωθείτε για τον προκαθορισμένο ρόλο σας, να σας υποδειχτεί η θέση και να δεχτείτε το αντίστοιχο στον ρόλο σας μακιγιάζ αναπαράστασης τραύματος. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα φέρετε καρτελάκι με κωδικοποιημένο ιατρικά το υποτιθέμενο τραύμα.

 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αναλάβετε τον ρόλο του ψυχολογικά πληγέντος, δε θα φέρετε μακιγιάζ και θα σας διανεμηθεί φυλλάδιο με ερωτήσεις που θα σας υποβάλει η ψυχολόγος.

 

Σε περίπτωση συμμετοχής σας, θα ενημερωθείτε αναλυτικά με προσωπικό email για τον ρόλο σας.