Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Αυτό το γελοίο γεφύρι του Άργους πρέπει να γκρεμιστεί (γράφει ο Δημήτρης Πειρούνης)

 

του Δημήτρη Πειρούνη, δικηγόρου

 

 

Αυτό το γελοίο γεφύρι της πλατείας (του Άργους) πρέπει να γκρεμιστεί τώρα, χθες αν γίνεται…

 

Τι προκάλεσε:

 

Αυτό το γεφύρι είναι η βασική αιτία που νέκρωσε η οδός Κορίνθου και το μισό Άργος.

 

Το γκρέμισμα του και το άνοιγμα της οδού Δαναού είναι μονόδρομος για να αναπνεύσει η πόλη και να αποκτήσει την αρτιμέλεια της.

 

Πού χρησιμεύει:

 

Αυτό το γεφύρι είναι μία πανάκριβη διακοσμητική κατασκευή χωρίς καμία χρησιμότητα.
Χρησιμεύει μόνο για τις “Καμπόσιες” φιέστες.

 

Έχει κοστίσει ήδη ένα σκασμό λεφτά και έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα την πόλη ακρωτηριάζοντας την.

 

Αποτελεί απτό παράδειγμα της ανεπάρκειας, της φαντασιοπληξίας και της αποτυχίας του νυν δημάρχου.

 

Η επόμενη δημοτική αρχή, και μόνο αυτό να κάνει, θα βάλει τις βάσεις για να αναπνεύσει κυκλοφοριακά η πόλη και να αποκατασταθεί η εμπορικότητα της οδού Κορίνθου.

 

Κατά την γνώμη μου εχθροί της πόλης είναι όποιοι φτιάχνοντας αυτοκρατορικές αψίδες θριάμβου για τις φιέστες τους ασελγούν επάνω της.

 

 

 

3 σχόλια

 1. Είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε το ανάθεμα σε μια τσιμεντένια κατασκευή και να ισχυριζόμαστε ότι αυτή φταίει για τον μαρασμό των καταστημάτων της οδού Κορίνθου, για το ότι έκοψε την πόλη στα δύο και για το κλείσιμο της οδού Δαναού που συνέδεε το νότιο τμήμα της πόλης με το βόρειο αλλά φοβάμαι ότι αυτό μόνο δεν αρκεί. Το κυκλοφοριακό χάλι της πόλης μας δεν δημιουργήθηκε εν μία νυκτί. Κατά την ταπεινή μου άποψη φταίει η χωρίς σχέδιο και λογική πεζοδρόμηση κρίσιμων οδών όπως η Βασ. Γεωργίου, το κομμάτι της Νικηταρά από την πλατεία μέχρι την Εθνική Τράπεζα, το κομμάτι της Δαναού και το κομμάτι της Καλλέργη. Φταίει το κλείσιμο της πλατείας Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά), η έλλειψη δημοτικής συγκοινωνίας, η έλλειψη ενός σωστού ανατολικού περιφερειακού ο οποίος πρέπει να είναι διπλής κατεύθυνσης, το γεγονός ότι επιτρέπεται να εισέρχονται στην πόλη μέσω της οδού Ινάχου βαριά οχήματα και φορτηγά πλην των λεωφορείων. Φταίει το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν τεθεί σε εγκατάσταση και λειτουργία όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες που αναγγέλθηκαν και εγκρίθηκαν. Φταίει το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα δημοτικό χώρο στάθμευσης σε βολική θέση. Φταίει το γεγονός ότι παρά τις τελευταίες κυκλοφοριακές αλλαγές πρέπει να γίνουν και άλλες. Φταίμε και εμείς οι ίδιοι ως οδηγοί με τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε και παρκάρουμε στην πόλη μας.
  Το γκρέμισμα του γεφυριού – αν ποτέ συμβεί – δεν θα είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό.

  11

  1
  • Ταλαιπωρούμενε Αργέιε έχεις δίκιο στα περισσότερα αλλά η Καλλέργη και η Λαϊκή Αγορά ήταν η χαριστική βολή σε μία κατάσταση η οποία ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη από την γενικότερη οικονομική κρίση.
   Επίσης όταν κάποιος ηγείται μια πόλης επί μια δεκαετία και η πόλη σήμερα διαλύεται πλήρως δεν μπορεί να επικαλείται ένα σωρό δικαιολογίες για να μην αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
   Έχει τεράστια ευθύνη για την κατάντια της πόλης αλλά ο συγκεκριμένος δεν έχει κανένα πρόβλημα.
   Οι λέξεις αυτοκριτική κ συγνώμη δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του λόγω χαρακτήρα..
   Ξανψηφίστε τον και μετά ξεκινήστε πάλι τα μοιρολόγια….

   9

   2

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια