Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας…

 

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τη συμμετοχή των υποψήφιων δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους Δήμους Ναυπλιέων (Κ. Γκόνης) και Επιδαύρου (Ναπ. Μπουρδάκος) συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας  Γεώργιο Πολίτη.

 

Εκτέθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία των δασών και στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση της Δασικής Υπηρεσίας. Συζητήθηκε η προετοιμασία για την νέα αντιπυρική περίοδο, τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και ιδιαίτερα η κατάσταση στις δασικές περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -λόγω πυκνής βλάστησης πεύκης- στο νομό Αργολίδας.

 

Ακόμα εκτέθηκε η αντίθεση του ΚΚΕ στους αποχαρακτηρισμούς δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων για καπιταλιστικές επενδύσεις και θέση του ΚΚΕ για τους «Δασικούς Χάρτες» που ευνοούν την αλλαγή στη χρήση κυρίως δασικών εκτάσεων αλλά και αγροτικών, σε κατοικία, τουριστικές επιχειρήσεις και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 

Τέλος έγινε συζήτηση για τις ελλείψεις κύρια σε επιστημονικό προσωπικό που προκύπτουν με βάση το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας (που ακόμα και αυτό είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες), τα ζητήματα του τεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και τα προβλήματα των συμβασιούχων δασεργατών.

 

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν επανειλημμένα επισημάνει τις ελλείψεις τόσο στη Δασική όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν αναδείξει τα προβλήματα στη Βουλή αλλά και στους Δήμους και την Περιφέρεια που έχουν ιδιαίτερη ευθύνη. Θα συνεχίσουμε να βάζουμε στην πρώτη γραμμή τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και όλα τα ζητήματα που αφορούν την προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.