Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Συνέντευξη τύπου στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου

 

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δρομείς να πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που θα γίνει στις 3 Μαρτίου, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Αθήνα, παρουσία αθλητών, εκπροσώπων φορέων αλλά και των χορηγών.

 

 

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου θα γίνει για 6η συνεχόμενη φορά και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των δρομέων για την ποιότητα, τις προσφορές αλλά και την ομορφιά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και εκτός από την κλασική απόσταση έχει ακόμα αγώνες ημιμαραθωνίου, 5 χλμ. και 2,5 χλμ.

 

 

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου 2019 στηρίζει το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και την δρομική ομάδα FINISH LINERS που δημιουργήθηκε και συνοδεύει μέλη του MDA HELLAS (άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις) σε αγώνες.

 

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί δημιουργήσαμε ένα θεσμό, λόγω της διάρκειας και της αποδοχής του κόσμου. Δημιουργήσαμε ένα γεγονός που μπορεί να ακουμπήσει τον άνθρωπο από πολλές πλευρές. Είναι ένας αγώνας για όλους τους δρομείς, είτε στα 42 χιλιόμετρα, είτε στις μικρότερες αποστάσεις, αλλά κι ένα γεγονός με πολλές παράλληλες δράσεις, με ιδρύματα, συλλόγους και θεσμούς που μας κάνουν υπερήφανους.  Το Όραμα Ελπίδας και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη μας έχουν κάνει την τιμή να έχουν συνδέσει το όνομα τους με την πόλη του Ναυπλίου, κάτι που για μας είναι ένα μεγάλο εύσημο, που μας κάνει να βλέπουμε ψηλά και θέλω να την ευχαριστήσω από καρδιάς για ότι μας προσφέρει, όχι μόνο στο Ναύπλιο, αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη.

 

 

Ξεχωριστή θέση έχουν και οι χορηγοί, οι οποίοι βοηθούν για να γίνονται τέτοια γεγονότα και έχουν ιδιαίτερη θέση μέσα στην καρδιά μας. Βασιζόμαστε στη συμμετοχή των δημοτών μας για τους οποίους πρέπει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή τους που φτάνει το 10% του συνόλου της πόλης, αποτελεί ένα ποσοστό που δεν συναντάς σε κανένα άλλο μέρος. Σας καλώ όλους στο Ναύπλιο στις 3 Μαρτίου για τον πρώτο Μαραθώνιο της άνοιξης».

 

 

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου είναι αφιερωμένη στο κοινωνικό έργο του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η Γενική Γραμματέας Δέσποινα Κωνσταντοπούλου που παρέστη στη συνέντευξη Τύπου, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων για το γεγονός ότι ο Μαραθώνιος της πόλης αγκάλιασε το σύλλογο, διάβασε μήνυμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

«Εκ μέρους του συλλόγου Όραμα Ελπίδας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανεκτίμητη στήριξη στο έργο μας, μέσω του Μαραθώνιου Ναυπλίου. Μία αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά και έχει γίνει θεσμός για τη χώρα μας, για τα αθλητικά ιδεώδη, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό. Η συμπαράσταση σας στο έργο του συλλόγου μας και η συμμετοχή σας στη μεγάλη μας εκστρατεία για την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, είναι για μας πολύτιμη, τόσο για την συμβολική όσο και για την ουσιαστική σημασία της. Οι στιγμές που έχω μοιραστεί στο Ναύπλιο, τόσο μαζί σας, όσο και στους συντελεστές του αγώνα, παραμένουν χαραγμένες στη μνήμη μου και την καρδιά μου».

 

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ της AIMS και του ΠΣΑΤ και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Στίβου, ο Γιάννης Μπόλας είπε:

 

«Ο ΣΕΓΑΣ από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τον Μαραθώνιο Ναυπλίου και τον έβαλε υπό την αιγίδα του, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει και έχει συμβεί σε λίγους αγώνες στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την συνεργασία και τους αθλητές που θα λάβουν μέρος».

 

Παρουσιάστηκε από την κ. Αντιγόνη Καρρά, διευθύντρια του MDA Ελλάς η κινηματογραφική ταινίας «Ο Τερματισμός – Finish Line» της Ελιάνα Αμπραβανέλ η προβολή της οποίας στηρίζει την ομάδα  FINISH LINERS της MDA HELLAS

 

 

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και οι αθλητές Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Ντενίζ Δημάκη και Ζωή Ανδρικοπούλου που τόνισε:

 

«Είναι η δεύτερη φορά που θα πάρω μέρος στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου. Η πρώτη ήταν πέρσι, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχα και ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη. Ανυπομονώ και τώρα να τρέξω, καθώς είναι από τους καλύτερους αγώνες που έχω συμμετάσχει».

 

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ακόμα η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων, Νάντια Αναστασίου και ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Ζέρβας, η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ο «Παλαμήδης» Θεοδόση Σπαντιδέας. Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Θεοδωρακόπουλος Γιάννης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» Κώστας Κολόκας.

 

Ειδική αναφορά έγινε στην εκπαιδευτική εκδήλωση που συν-διοργανώνουν για μία ακόμη χρονιά, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, Πανεπιστημίου Harvard, και ο ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων, την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στις 19:00 στο Ναύπλιο, με την υποστήριξη της Μονάδας Αθλητικής Αριστείας “Sports Excellence”, που λειτουργεί κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Τέλος, έναν σύντομο χαιρετισμό στήριξης της προσπάθειας απηύθυναν:

 

O εκπρόσωπος της Οικογένειας Χριστοδούλου Αλέξανδρος Χριστοδούλου, o εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού New Balance Κώστας Κοντομανώλης και ο Πρόεδρος των απανταχού Ναυπλιέων κ. Κώστας Κολόκας

 

 

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του πλαισίου της Διοργάνωσης από τον Τεχνικό Δ/ντή  Ε. Παπαποστόλου.

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.nafpliomarathon.gr/engrafes/eidi-engrafis/

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.