Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Αναπλάσεις στο Ναύπλιο: Δεν υπάρχει ακόμα οριστική πράξη ένταξης των έργων

 

H παράταξη του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου απάντησε στα ερωτήματα της παράταξης του Παναγιώτη Αναγνωσταρά σχετικά με τις αναπλάσεις στην οδό Αιγίου και τον Ψαρομαχαλά λέγοντας ότι «προχωρούν κανονικά», ωστόσο «δεν έχουμε ακόμα την οριστική πράξη ένταξης των έργων».

 

Όπως αναφέρει:

 

“…Το θέμα προέκυψε γιατί ενώ η χρηματοδότηση είναι κλειδωμένη μέσω της έγκρισης του σχεδίου για την βιώσιμή Αστική Ανάπτυξη, δεν έχουμε ακόμα την οριστική πράξη ένταξης των έργων. Έτσι για τεχνικούς και μόνο λόγους μηδενίστηκαν προσωρινά οι κωδικοί μέχρι να λάβει ο Δήμος την επίσημη πράξη ένταξης.

 

Με την έγκριση και ένταξη της Στρατηγικής από τις 17/11/2017 και με την υποβολή των προτάσεων οι υπηρεσίες του Δήμου θεώρησαν ότι τα έργα και οι προϋπολογισμοί τους έπρεπε να περιέχονται στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό. Η έγκριση από το οικονομικό παρατηρητήριο το επιβεβαίωσε.

 

Η αποκεντρωμένη κατά τη διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού ενημέρωσε ότι η πράξη ένταξης και χρηματοδότησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (17/11/2017) δεν αρκούσε αλλά έπρεπε να υπάρχει η οριστική πράξη ένταξης για κάθε έργο ξεχωριστά.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν οι τροποποιήσεις που ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μηδενίζοντας τους κωδικούς των έργων για να τους επαναφέρουμε με την οριστική ένταξη η οποία αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

 

 

Από την πλευρά της η παράταξη του Π. Αναγνωσταρά σχολιάζει «πως o κ. Κωστούρος παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αναπλάσεις Αιγίου και Ψαρομαχαλά»:

 

“Κανένα πρόβλημα με τις Αναπλάσεις Αιγίου και Ψαρομαχαλά λέει σε ανακοίνωση του ο Συνδυασμός «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» του κ. Κωστούρου. Και συμπληρώνει παρακάτω: Το θέμα προέκυψε γιατί δεν έχουμε ακόμα την πράξη οριστικής ένταξης των έργων!

Και αυτό τι είναι κύριε Κωστούρο; Λεπτομέρεια;

Αφού όπως λέτε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ!

 

Εμείς τι είπαμε; Κάτι διαφορετικό;

 

Άρα γίνεται κατανοητό από όλους ότι υπάρχει πρόβλημα και κίνδυνος τα έργα να μην γίνουν! (Ουσιαστικά εσείς το λέτε).

 

Εμείς από την μεριά μας, ευχόμαστε να ξεπεραστούν οποιαδήποτε προβλήματα και να αρχίσουν τα έργα έστω και παραμονές εκλογών.

 

Αν δε, δεν καταφέρετε να ξεπεράσετε τα προβλήματα, θα το κάνουμε εμείς. Εξάλλου είναι γνωστό στους δημότες ότι έχουμε κάνει τεράστιες αναπλάσεις και έργα εκατομμυρίων ευρώ. Έχουμε την εμπειρία”.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.