Πετράκος, Αλεξανδρής, Χρυσαδάκος καλούν για συγκρότηση περιφερειακής παράταξης

 

Ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος καθώς και ο πρώην βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος με σκοπό τη συγκρότηση περιφερειακής παράταξης.

 

Οι τρεις, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και καλούν σε συγκέντρωση-συζήτηση την  Κυριακή στις 10 Φεβρουαρίου, στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης.

 

 

Όπως αναφέρουν, το κάλεσμα είναι «για μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στη Περιφέρεια Πελοποννήσου»:

 

 

Πολίτες της Πελοποννήσου

 

Βρισκόμαστε ήδη στον ένατο χρόνο επιβολής των σκληρών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται  από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς επιτροπείας.

 

 

Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί και αυτή  θύμα της οκταετίας των μνημονιακών πολιτικών οι  όποιες προβλέπεται  να συνεχιστούν μέχρι  το 2060.

 

 

– Η δέσμευση  για  υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% κατ΄ έτος μέχρι το 2022 και  2,2%   κατ΄ έτος μέχρι το 2060

– η συνέχιση των μέτρων  λιτότητας

– η επέκταση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

-το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων, δικτύων και υποδομών.

-το μνημονιακό νομοθετικό καθεστώς των 714 εφαρμοστικών  νόμων και των δεκάδων χιλιάδων Υπουργικών Αποφάσεων και εγκυκλίων που παραμένει σε ισχύ σηματοδοτούν ένα δυσοίωνο μέλλον.

 

 

Ταυτόχρονα  το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι βραχνάς για το λαό αφού όχι μόνο δεν διαγράφηκε ούτε κατά ένα ευρώ  αλλά συνεχίζει να αυξάνεται.

 

 

Το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» εκτός από την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως νέο εκλογικό σύστημα, αποτελεί πιστή αντιγραφή του «Καλλικράτη». Ενσωματώνει τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και τους εφαρμοστικούς νόμους στο θεσμικό πλαίσιο της  Αυτοδιοίκηση, με συνέπεια η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να συνεχίσει να είναι ένας θεσμός γραφειοκρατικός, αντιδημοκρατικός και αδιαφανής μακριά από τους πολίτες.

 

 

Μέσα σε αυτό το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές του Μαΐου και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

Οι πολίτες της Πελοποννήσου βιώνουν τα εννέα χρόνια της «Διοίκησης Τατούλη» στην Περιφέρεια. Μια Διοίκηση που τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι το έλλειμμα δημοκρατίας, ο αυταρχισμός, ο παλαιοκομματισμός, η αδιαφάνεια, η απουσία αναπτυξιακού οράματος για τα λαϊκές ανάγκες, η διαπλοκή, η προώθηση των Γερμανικών συμφερόντων, ο ελλειμματικός προγραμματισμός για τα σημαντικά και τα πολλά λόγια αλλά τα λίγα έργα.

 

 

Από την άλλη οι περισσότεροι από τους άλλους διεκδικητές της Περιφέρειας έχουν «προσκυνήσει» το σύστημα και καθεστώς «Τατούλη» είτε ως πρώην στενοί συνεργάτες οι οποίοι ήταν πρωτεργάτες και στυλοβάτες για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος Τατούλη, είτε ως ψηφοφόροι και υποστηρικτές του κ. Τατούλη. Συνεπώς δεν μπορoύν να εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες. Κυρίως όμως είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελευθέρων μνημονιακών πολιτικών και δεσμευμένοι στα συμφέροντα των αρχηγών των κομμάτων που τους έδωσαν το «χρίσμα».

 

 

Γνωρίζετε ότι αναδείξαμε πρωταγωνιστικά όλα αυτά τα προηγούμενα εννέα χρόνια και με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» και με την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου» στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία, τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά την επιζήμια και αντιδημοκρατική πολιτική της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη η οποία υποστηρίζει και υλοποιεί πρωταγωνιστικά τις  νεοφιλελεύθερες και τις  μνημονιακές πολιτικές και το αντιδημοκρατικό πλαίσιο του «Καλλικράτη»  και  λειτουργεί χωρίς ουσιαστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Περιφέρειας.  Χωρίς να αντισταθεί όλα αυτά τα εννέα χρόνια που οι μνημονιακές δυνάμεις κατεδάφιζαν το κράτος πρόνοιας, καταργούσαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όταν λεηλατούσαν τα λαϊκά εισοδήματα και εκποιούσαν τη δημόσια περιουσία. Η υλοποίηση αυτών των πολιτικών έχει τραγικές συνέπειες. Και στην τη ζωή των πολιτών και στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, αφού μειώθηκαν δραματικά οι πόροι της, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι ανύπαρκτο και αποδιοργανώθηκε η λειτουργία των υπηρεσιών, λόγω έλλειψης προσωπικού, κλπ.

 

 

Πολίτες της Πελοποννήσου

 

 Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας σε όλους τους ενεργούς και αγωνιζόμενους πολίτες με τους οποίους συναντηθήκαμε σε κοινές πρωτοβουλίες και αγώνες αυτά τα εννέα σκληρά χρόνια αλλά και σε όλες τις αυτοδιοικητικές, κοινωνικές και κινηματικές συλλογικότητες που είτε  συνεργαστήκαμε είτε  συμπαραταχθήκαμε και  μοιραζόμαστε  ανησυχίες και  αγωνίες για το μέλλον του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.

 

 

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας σε όλους με τους οποίους συναντηθήκαμε

 

 

 -στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, για μια βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, για την υλοποίηση έργων και υποδομών που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος και οι άνθρωποι της, για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, για την προστασία και ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, για την προστασία της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, για τη δημοκρατία και τη συλλογική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

 

-Στους πολύμορφους αγώνες ενάντια στην παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης, ενάντια στη μετατροπή της Πελοποννήσου σε Ειδική Οικονομική Ζώνη   και αποικία του Φούχτελ.

 

 

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας ώστε να υπάρξει μια δημοκρατική προοδευτική ανατροπή, για να μην υποστεί περαιτέρω η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι πολίτες της τις συνέπειες  των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε. και τις πολιτικές διαχείρισης της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη.

 

 

Με την πρόσκληση μας αυτή θεωρούμε αναγκαία στην σημερινή κοινωνικοπολιτική συγκυρία τη δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης.

• Στις συνεχιζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που ισοπεδώνουν την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.

• Στη μόνιμη επιτροπεία, κηδεμονία και αυστηρή επιτήρηση που θα ασκείται για δεκάδες χρόνια στη χώρα μας ακόμα και στην λεγόμενη μετά μνημονιακή εποχή.

 

Διεκδικούμε την ανατροπή όλων αυτών στη βάση ενός εντελώς διαφορετικού άλλου αυτοδιοικητικού-πολιτικού σχεδίου.

 

 

Σήμερα οι Περιφέρειες υποχρηματοδοτούμενες και υποστελεχωμένες, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους αποτελούν ιμάντες υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων και των κατευθύνσεων από το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Ευρίσκονται  μακριά από τις ανάγκες των πολιτών και τη λαϊκή συμμετοχή υλοποιούν επενδύσεις χρηματοδοτούμενες αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ που τις περισσότερες φορές δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τις ανάγκες ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού και τοπικού σχεδιασμού. Ο Δημοκρατικός Προγραμματισμός και η υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών για μια βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί απαγορευμένη διαδικασία.

 

 

Ο νέος νόμος ο «Κλεισθένης» ως συνέχεια του «Καλλικράτη» που αφορά τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδέχεται πλήρως την εποπτεία και την εφαρμογή των μνημονίων.
Το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας» διατηρεί και διευρύνει το ρόλο του και μετατρέπεται σε μόνιμο μηχανισμό. Οι αναφορές δε στην οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, με τη διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, ανοίγουν τις πύλες και για αυτοδιοικητικούς φόρους ή για μεταφορά εξ’ ολοκλήρου του αντιλαϊκού ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

 

Η κατάργηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένει ζητούμενο. Η παραμονή της με όποια μορφή και με την όποια ονομασία και αν της δοθεί μοναδικό σκοπό θα έχει, όπως και τώρα, τον διαρκή έλεγχο της Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση.

 

 

Βασική στόχευση μας ως δομική αρχή είναι ο διακριτός ρόλος αρμοδιοτήτων Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης και Κράτους με απαραίτητη προϋπόθεση τη θεσμοθέτηση και τήρηση καταβολής των αναγκαίων κρατικών πόρων και του προσωπικού.

 

 

Η πρωτοβουλία μας δεν αφορά στη δημιουργία μιας ακόμα αυτοδιοικητικής παράταξης ή μόνο την εκλογική μας καταγραφή.

 

 

Επιδίωξή μας είναι να θέσουμε σε κίνηση ολόκληρη την κοινωνία με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πληττόμενων πολιτών.

 

 

Στόχος μας είναι η υπεράσπιση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως θεσμού που υπερασπίζεται το περιβάλλον, τον πολιτισμό, και την ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των εχόντων.

 

 

Επιδιώκουμε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να έχει ουσιαστική συμμετοχή στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και κινήματα της περιόδου, που αφορούν την ανεργία, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, της δημόσιας περιουσίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών, του ενεργειακού πλούτου της χώρας, των ελεύθερων – δημόσιων χώρων από τα ντόπια και ξένα ολιγοπώλια.

 

 

Δεν αρκούμαστε σε λογικές διαχείρισης. Διεκδικούμε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να έχει ενεργό πολιτικό ρόλο, να αγωνίζεται με συνέπεια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού και της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση.

 

 

Αντιστεκόμαστε μαζί με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και του ενεργούς πολίτες στην παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω ΣΔΙΤ που υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου σε βάρος του περιβάλλοντος και με σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες. Η δημόσια, κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά συμφέρουσα και αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων  με έμφαση στη «διαλογή στην πηγή» με συντονισμό ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, με επαρκείς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο την αλλαγή της κουλτούρας όλων μας είναι κεντρική μας επιλογή.

 

 

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας είναι η πληθυσμιακή γήρανση και η συρρίκνωση του παραγωγικού δυναμικού της Πελοποννήσου λόγω μετανάστευσης που τροφοδοτείται απ’ την υψηλή ανεργία. Ο Αγροτικός τομέας η ατμομηχανή της περιφέρειας απειλείται και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν μαζικά το επάγγελμα καθώς το  κόστος παραγωγής αυξάνεται και οι τιμές των προϊόντων και του  γάλακτος συμπιέστηκαν σε επίπεδα κάτω του κόστους.

 

 

Απαιτείται ένας αναπτυξιακός προγραμματισμός που θα υλοποιεί με δημοκρατικό τρόπο η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους για να υλοποιηθούν με διαφάνεια τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στις ανάγκες της νεολαίας και την προστασία των ηλικιωμένων. Έργα και υποδομές που θα στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, τον δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον με ιδιαίτερη στόχευση τον ποιοτικό, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας.

 

 

Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού, να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των «φιλέτων» που είναι ενταγμένα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Να υπερασπίσουμε τα λαϊκά εισοδήματα, τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία.  Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το ΠΔΕ, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και φυσικά να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας.

 

 

Ένα τέτοιο φιλόδοξο και ριζοσπαστικό σχέδιο δεν μπορεί να σχεδιαστεί και πολύ περισσότερο να προωθηθεί και να υλοποιηθεί χωρίς την άμεση εμπλοκή των εργαζομένων, των νέων, του επιστημονικού δυναμικού, των παραγωγικών φορέων, του λαού της Πελοποννήσου.

 

 

Η αυτοδιοίκηση και οι μετέχοντες σε αυτήν ως εκφραστές της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά του λαϊκού ελέγχου, της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, τα χαρακτηριστικά του τοπικού σε συνάρτηση με το κεντρικό-πολιτικό σε μια διαρκή διεκδίκηση, ενεργοποίηση και αφύπνιση, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

 

 

 Δεσμευόμαστε να αγωνιζόμαστε ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι «μικρό κοινοβούλιο» και για τα θέματα της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους άνεργους και τη νεολαία.

 

 

Επιδιώκουμε ώστε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να γίνει ένας θεσμός ανοιχτός και ανατροφοδοτούμενος από την κοινωνία, εγγυητής των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατικής έκφρασης, υποκινητής της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής, συντονιστής της ανάπτυξης, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής ευημερίας, της προόδου και του πολιτισμού.

 

 

Ειδικότερα αγωνιζόμαστε:

Α) Για την αναβάθμιση του ρόλου των Π.Σ

Β) Για τη διεύρυνση της δημοκρατίας στα Περιφερειακά Συμβούλια

Γ) Για τη θεσμοθέτηση συλλογικού οργάνου κατά νομό.

 

 

Στο συλλογικό αυτό όργανο θα συμμετέχουν οι αιρετοί σύμβουλοι κάθε Νομού και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το συλλογικό αυτό όργανο θα το συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης μία φορά το μήνα για να συζητά θέματα που αφορούν τον κάθε Νομό και να λαμβάνεται  απόφαση, η οποία να δεσμεύει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

 

Συνολικά δεσμευόμαστε να συμβάλουμε να διαμορφωθεί ένα μαζικό, ανατρεπτικό, προοδευτικό, λαϊκό κίνημα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της μεταμνημονιακής λιτότητας και της Ευρωζωνικής επιτροπείας, της υπερφορολόγησης και της εκποίησης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για μια ριζική και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, για υπεράσπιση και αναβάθμιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

 

 

Οι παρακάτω υπογράφοντες, στη βάση όλων των παραπάνω, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε συγκέντρωση-συζήτηση για συγκρότηση Περιφερειακής Παράταξης  και λήψη αποφάσεων  για τις Περιφερειακές εκλογές, την  Κυριακή στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης.

 

Αλεξανδρής Σαράντος   Περιφερειακός Σύμβουλος

Πετράκος Θανάσης      πρώην Βουλευτής και Περιφερειακός Σύμβουλος

Χρυσαδάκος Σταύρος   Περιφερειακός Σύμβουλος

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα

Συλλήψεις στο Άργος για 1.000 λαθραία πακέτα με τσιγάρα Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 41χρονος αλλοδαπός...

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη στο Άργος Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» στο Άργος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση...

Παρακολούθηση μαθημάτων από πολίτες στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (το πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο και της διασύνδεσης του με την τοπική κοινωνία συνεχίζεται...

Γραπτός διαγωνισμός για 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας στο “Νέο Σχολείο”

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει μετά από γραπτό διαγωνισμό 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν,...

Γραπτός διαγωνισμός για 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας στο “Νέο Σχολείο”

Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει μετά από γραπτό διαγωνισμό 4 υποτροφίες τριετούς διάρκειας σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν,...

Οι Λύγκοι, οι λήσταρχοι από την Αργολίδα που έγιναν λαϊκοί ήρωες

Οι Λύγκοι οι λήσταρχοι από την Αργολίδα λαϊκοί ήρωες Εικόνα από την ταινία "Λύγκος ο Λεβέντης, ο Αρχιληστής" Οι περιπέτειές του αρχιληστή Αναστάση Λύγκου κυκλοφόρησαν τη...

Ο Γιάννης Μανιάτης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην βουλευτής Αργολίδας, υπουργός και καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά,  Γιάννης Μανιάτης, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. https://www.youtube.com/watch?v=CuU6dV06vHQ «Χαίρομαι πολύ...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός

Ε.Π.Σ.Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ο Aπολογισμός Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της...

Εταιρεία απεντομώσεων στο Άργος ζητά υπάλληλο για στελέχωση συνεργείου

Εταιρεία απεντομώσεων στο Άργος ζητά υπάλληλο για στελέχωση συνεργείου...

Πολύ κοντά στην επιστροφή στη Α’ Εθνική η γυναικεία ομάδα του Φείδωνα Άργους

Φείδων Άργους - Δόξα Πηγαδακίων Ζακύνθου 3-1 Σπουδαία νίκη με...

ΚΚΕ Αργολίδας: Ο λαός δείχνει εμπιστοσύνη μόνο στη δύναμη των αγώνων του

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ Με το πρόσχημα της...

Παράταση πληρωμών Μαρτίου 2024: Μέχρι πότε οι οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ

Παράταση πληρωμών του Μαρτίου 2024 για όλες τις οφειλές...

Εκδρομή του Συλλόγου Αργείων “Ο Δαναός” στην Αρχαία Μεσσήνη

Την Κυριακή 7 Απριλίου, ο Σύλλογος Αργείων «O Δαναός»...