Ακόμα να ανοίξει το σύστημα του ΕΛΓΑ για τη διαδικασία αποζημίωσης από τον παγετό

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Αραχωβίτη με θέμα την καθυστέρηση στο άνοιγμα του συστήματος του ΕΛΓΑ για τη διαδικασία αποζημίωσης των παραγωγών εσπεριδοειδών που επλήγησαν από παγετό.

 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής μου ερώτησης σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιών και μανταρινιών που επλήγησαν από παγετό στην Αργολίδα, επανέρχομαι στο θέμα καθώς σύμφωνα με πληροφόρηση που είχα ενώ η τελευταία αναγγελία για τον παγετό που έπληξε την Αργολίδα έγινε στις 16 Ιανουαρίου, ενώ οι θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς έφτασαν μέχρι και τους -4,5 βαθμούς, ακόμη δεν έχει ανοίξει το σύστημα του ΕΛΓΑ για να γίνουν οι σχετικές δηλώσεις των αγροτών παρά το γεγονός ότι η προθεσμία τελειώνει στις 31 Ιανουαρίου.

 

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός:

 

• Για ποιο λόγο δεν έχει ανοίξει το σύστημα του ΕΛΓΑ παρά το γεγονός ότι η προθεσμία τελειώνει στο τέλος του μήνα.

 

• Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα διασφαλιστεί η χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία αποζημίωση των παραγωγών εσπεριδοειδών της Αργολίδας που επλήγησαν από τον παγετό».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια