1η ΤΟΜΥ Άργους: Ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή στο ΚΔΑΠ Νέας Κίου

 

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε την πρώτη δράση της στο εν λόγω ΚΔΑΠ.

 

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Εμείς τα παιδιά τρεφόμαστε υγιεινά» και σκοπός της ήταν να μυήσει τα παιδιά στην έννοια της υγιεινής διατροφής,στη διάκριση των τροφών σε υγιεινές και ανθυγιεινέςκαι στην αντίληψη του οφέλους που προκύπτει για την υγεία από την υιοθέτηση υγιεινών τροφών στο καθημερινό διαιτολόγιό τους.

 

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τηΓενική Ιατρό κ.Σπυράκη, την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Στεφανοπούλου παρουσίασαν στουςμαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, τα εξής:

 

 Τι είναι διατροφή και τι υγιεινή διατροφή;
 Τι περιλαμβάνει η υγιεινή διατροφή κατά τους χειμερινούς μήνες;
 Ποιες τροφές χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός;
 Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε;
 Τι εννοούμε λέγοντας προσέχω τη διατροφή μου;
 Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε υγιεινό τρόπο ζωής;
 Γιατί πρέπει να ενσωματώσουμε τη σωματική δραστηριότητα στον υγιεινό τρόπο ζωής;

 

Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμόαναφορικά με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση. Κατά τη διάρκειά της, εξέφρασαν σχετικές ερωτήσεις και απορίες στα μέλη της τοπικής ομάδας υγείας, ενώ ακολούθησε και εκπαιδευτικό παιχνίδι.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τονπρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώςκαι τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.