Μπ. Αντωνιάδης: Ολοκληρώθηκε μια πορεία 30 χρόνων, δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος

 

Γράφει ο Μπάμπης Αντωνιάδης, τέως δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων

 

Η συνεδρίαση της Παρασκευής 11-1-2019 ήταν η τελευταία συμμετοχή μου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων. Παραιτήθηκα από δημοτικός σύμβουλος, στο πλαίσιο της εναλλαγής των συμβούλων του συνδυασμού ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

 

Είναι όμως και η τελευταία μου παρουσία, καθώς μετά από σχεδόν δώδεκα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Ολοκληρώθηκε μια πορεία τριάντα και πλέον χρόνων σε εναλλακτικά αυτοδιοικητικά σχήματα (Πρωτοβουλία Δημοτών Ναυπλίου και ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ), όπου προσπαθήσαμε να αναδειχθεί η συλλογική δράση ως το πρώτο μέλημα μιας παράταξης. Έκφραση αυτής της προσπάθειας είναι και η εναλλαγή των συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο. (Δεν το πετύχαμε όμως όλες τις φορές…).

 

Δεν πηγαίναμε στο δημοτικό συμβούλιο για να πιάσουμε μια καρέκλα, να ριζώσουμε. Δεν πήγαμε για να είμαστε πρώτη μούρη στις τελετές, στις παρελάσεις και στις δοξολογίες. Πήγαμε πάντα με την ελπίδα να συγκρουστούμε με ιδέες και απόψεις για το δήμο. Αποδείχτηκε όμως ότι είναι πολύ δύσκολο όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι απλά συμμετέχουν για την απαρτία και δεν καταθέτουν απόψεις.

 

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε, και προσπάθησα προσωπικά, με πολιτικό λόγο τοπικής αναφοράς, χωρίς προσωπικές εμπάθειες, να προβάλουμε μια εναλλακτική πρόταση για το δήμο μας. Δεν «ταΐσαμε κουτόχορτο», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπλιέων στην αποφώνηση της παραίτησής μου. Απόψεις κατέθεσα όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, κανείς «δεν μου χάρισε το δικαίωμα να εκφράζομαι» στο δημοτικό συμβούλιο. Η κατάθεση απόψεων είναι θέμα δημοκρατίας δεν στην χαρίζει κάποιος. Εκτός αν κάποιοι θεωρούν (και ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί) ότι η αντιπολίτευση είναι διακοσμητικό αντικείμενο στις συνεδριάσεις, απλά για να υπάρχει απαρτία.

 

Αυτό το ταξίδι στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολύ γοητευτικό. Αισθάνεσαι ωστόσο κάποιες φορές πως πνίγεσαι, όταν κολυμπώντας στα νερά της αυτοδιοίκησης και κάποιοι προσπαθούν να σε κρατήσουν κάτω από το νερό μέχρι να πνιγείς. Και το αίσθημα αυτό το ένοιωσα πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

 

Δεν θα σταματήσω βέβαια τις παρεμβάσεις. Αυτό είναι ένα σαράκι που δεν φεύγει εύκολα. Θα σταματήσω να είμαι υποψήφιος. Ευχαριστώ όλους που όλα αυτά τα χρόνια συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια με το καλό τους λόγο, τις ιδέες τους, ακόμα και με την κριτική τους στάση. Αν κάποιοι παρεξηγήθηκαν ή σηκώθηκαν οι τόνοι λίγο παραπάνω από ό,τι έπρεπε, ζητάω δημόσια συγνώμη.

 

 

2 σχόλια

  1. Μπάμπη Συγχαρητήρια, υπήρξες φωτεινός φάρος της αυτοδιοίκησης και μακάρι να υιοθετήσουν τις θέσεις και απόψεις σου και άλλοι ενεργοί πολίτες στον έρημο αυτό τόπο μας, ήσουν και είσαι ανιδιοτελής με καθαρό ορθό λόγο και επιχειρηματολογία που θα ζήλευαν πολλοί πολιτικοί ενώ δεν ήσουν πολιτικός,συμπαραστάτης όλων των πολιτών, ανεξαρτήτου χρώματος φυλής κ.λ.π, δεν ήσουν με τους δήθεν και τους φαίνεσθαι,, είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσεις να προσφέρεις τις θέσεις σου και την επιστημονική σου γνώση στους νέους της πόλης σου, και ήσουν χιλιόμετρα μακριά σε γνώση αξίες και ανθρωπιά απ αυτούς τους <> γραβαταρισμένους φανφαρόνους πολιτικάντηδες, εύχομαι να έχεις υγεία εσύ και η οικογένειά σου και να προσφέρεις αυτό που ξέρεις πολύ καλά σε όλο τον Νομό μας ,γιατί ο Νομός έχει ανάγκη ανθρώπους σαν εσένα .

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια