Το _bet², ένα πρότζεκτ σχεδιασμένο για εφήβους, ξεκινά στο Ναύπλιο

 

Το _bet² είναι ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ, σχεδιασμένο για εφήβους. Το όνομα προκύπτει από το βασικό του στόχο “boost esteem through theater”, δηλαδή την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μέσω θεατρικών τεχνικών.

 

Μια ομάδα εφήβων εκπαιδεύεται μέσα από μια σειρά 10 εργαστηρίων, για να δημιουργήσει το δικό της καλλιτεχνικό φεστιβάλ στην πόλη του Ναυπλίου.

 

 

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές και καλλιτέχνες βοηθούν τη νεοσύστατη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας, προσφέροντας την καθοδήγηση τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

 

Οι έφηβοι της πόλης γίνονται δημιουργοί! Σχεδιάζουν, διαφημίζουν, επανδρώνουν ένα νεανικό, φρέσκο και διαδραστικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ με το οποίο επικοινωνούν τις ανάγκες και τις σκέψεις τους στο ευρύ κοινό. Προσφέρουν ένα καινούριο τρόπο αλληλεπίδρασης των πολιτών ανεξάρτητα από ηλικία και κοινωνικοπολιτισμική προέλευση.

 

Το _bet² είναι ένα από τα 30 πρότζεκτ που ταξίδεψαν και εφαρμόστηκαν στη Γερμανία στα πλαίσια της υποτροφίας START-create cultural change. Μόνο τα 15 πέρασαν στην επόμενη φάση της υποτροφίας. Ένα από αυτά ήταν το πρότζεκτ _bet² που επέστρεψε στο Ναύπλιο για την υλοποίηση του.

 

Στα πλαίσια του _bet² πραγματοποιείται την Κυριακή 20/01/2019 ομιλία – συζήτηση με θέμα: “ΕΦΗΒΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΙΑ”, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα προβολών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (πάνω από τη Γραμματεία του τμήματος, Βασ. Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη).

 

Ομιλητές:

Αγγελική Τσάκωνα // θεατρολόγος

Βάνα Πιάκου // κοινωνική λειτουργός

Τόνια Κυργιακοπούλου // ψυχολόγος

Μάρα Καλαντζή // θεατρολόγος

 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: START-create cultural change, ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

 

* Το START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institute Θεσσαλονίκης και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτισμικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Υπεύθυνη Διοργάνωσης
Μάρα Καλαντζή

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: betproject.eu

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια