Ρεπορτάζ: Χρήστος Καναρόπουλος στην ιστοσελίδα www.romfea.gr
Μετά από τρία χρόνια θεοφιλή διακονία στο Γεώργιο του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, χειροτόνησε τον Πρωτοδιάκονό του π. Γεώργιο Κυριάκου εις Πρεσβύτερον, την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση, που η Εκκλησία μας τιμά επιπλέον και εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
Η Χειροτονία ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, παρόντων Κληρικών και της τοπικής Μητροπόλεως και εξ άλλων Ιερών Μητροπόλεων.
Και δη των Παν. Αρχ. π. Ιγνατίου Ριγανά, Γεν. Αρχ. Επιτρόπου, π. Χρυσοστόμου Καλαθά εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και καταγομένου εξ Αργολίδος, π. Θεοδοσίου Εμμανουήλ, μέχρι σήμερα Εφημερίου Ουρανουπόλεως, π. Νεκταρίου Κωνσταντινίδου, π. Λεοντίου Καρίκα εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και π. Εφραίμ Τσόλη, των Πρεσβυτέρων π. Κωνσταντίνου Σέρρου και π. Ευαγγέλου Πολυχρονοπούλου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, π. Δημητρίου Κατσιρμά, του και πνευματικού πατρός του χειροτονηθέντος και π. Γεωργίου Τρικκαλιώτου και των Διακόνων π. Βαρθολομαίου Τασιούλη εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου και π. Κωνσταντίνου Ισαακίδη. Συμπροσηύχετο στο Ιερό Βήμα και ο Παν. Αρχ. π. Παϊσιος Σουλτανικάς, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού.
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ και το λόγο του π. Γεωργίου Κυριάκου και δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο www.romfea.gr