Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για την προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι του Ναυπλίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 

1. Την 22-12-2018 περί ώρα 08:30 το Φ/Γ πλοίο «SIBEL D» σημαίας ΠΑΝΑΜΑ με IMO: 9065194 ιδιοκτησίας της εταιρείας «CHS GROUP OF CO LTD» κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμένα Ναυπλίου παρέκλινε της πορείας του και προσάραξε σε αβαθή εντός του λιμένα.

 

2. Εν λόγω φορτηγό πλοίο είχε προορισμό το λιμένα Βόλου με 13 επιβαίνοντες ως πλήρωμα εκ των οποίων 5 Τούρκοι υπήκοοι, 7 Γεωργιανοί υπήκοοι και ένας υπήκοος Αζερμπαϊτζάν και είναι έμφορτο με υπόλοιπο φορτίου 2.200 τ λίπασμα.

 

3. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης και στο σημείο κατέφθασε το ΠΛΣ 184 Υπηρεσίας μας προς παροχή βοηθείας και συλλογή των απαιτούμενων πληροφοριών – στοιχείων.

 

4. Στο πλαίσιο εφαρμογής ανωτέρω Σχεδίου η υπηρεσία μας υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης και του Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλήφθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και τοποθετήθηκε προληπτικά περιμετρικά του πλοίου πλωτό φράγμα. Επίσης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

 

5. Περί ώρα 04:10 της 23-12-2018 κατέπλευσε στο λιμένα Ναυπλίου το Ρ/Κ «Πλατυτέρα» Ν.Π. 12544 και άμεσα η υπεύθυνη εταιρεία ανέλαβε ενέργειες κατάλληλων μετρήσεων – αποτύπωσης της κατάστασης του πλοίου και κατάθεσης του προβλεπόμενου «SALVAGE PLAN» (Σχέδιο Διάσωσης).

 

6. Περί ώρα 09:30 της 24-12-2018 με την συνδρομή του Ρ/Κ “ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ“ Ν.Π. 12544 εν θέματι πλοίο αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης. Ρυμουλκούμενο από το ανωτέρω ρυμουλκό εξήλθε του λιμένος Ναυπλίου όπου και αγκυροβόλησε.
Άμεσα καταδυτικό συνεργείο προέβη σε επιθεώρηση των υφάλων του πλοίου από την οποία όπως μας αναφέρθηκε από τους υπευθύνους της εταιρείας ανάθεσης δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη ρήγματος ή άλλης βλάβης.

 

7. Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο με απαγόρευση απόπλου έως την υποβολή στην υπηρεσία μας πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο αρμόδιο νηογνώμονα.

 

8. Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε ρύπανση της θάλασσας ούτε υπήρξε τραυματισμός.

 

9. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου.

 

10. Από την Υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια