Η τρίτη κατά σειρά πινακίδα στο γεφύρι του Άργους δίνει και υπόσχεση…

 

Η πρώτη πινακίδα που τοποθετήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στο γεφύρι της πλατείας του Άργους θα μπορούσε να ονομαστεί λόγω της απαγόρευσης ως «Η Αυταρχική». Η δεύτερη, που μπήκε στις 17 του μήνα λόγω των αντιδράσεων ήταν «Η Απολογητική». Η Τρίτη που την αντικατέστησε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου είναι σίγουρα «Η Πολλά Υποσχόμενη»… Για την επόμενη, οψόμεθα…

 

 

Αφού έγινε πανελλαδικό θέμα το γεφύρι και η πόλη του Άργους, αφού έγινε μηνυτήρια αναφορά από το Παρατηρητήριο κατά του Ρατσισμού και καταγγελία από την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και αφού όπως φαίνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει να μην έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης τα ΑμεΑ στη γέφυρα, η δημοτική αρχή άλλαξε ρότα και τοποθέτησε νέα πινακίδα.

 

 

Όπως αναφέρεται σε αυτήν: «Παρακαλούμε για την περιμετρική κίνηση των ΑμεΑ έως ότου διευθετηθεί το θέμα της κίνησής τους από τη γέφυρα».

 

 

Η αρχική απαγόρευση αναγκαστικά μετατράπηκε σε παράκληση και υπόσχεση για διευθέτηση του θέματος. Και όσα με στόμφο έλεγαν τόσες μέρες οι υπεύθυνοι και οι υποστηρικτές της δημοτικής αρχής («και τι θα γίνει αν πάνε περιμετρικά τα ΑμεΑ;») πέφτουν στο κενό. Η πρόσβαση στη γέφυρα πρέπει να είναι εφικτή για όλους.

 

 

Η δημοτική αρχή, τρία χρόνια μετά την κατασκευή της γέφυρας θα αναγκαστεί να διορθώσει την κακοτεχνία. Και αφού δεν θα δεχτεί να γκρεμίσει το γεφύρι (κάπου πρέπει να ανεβάζουμε και τους …Επιτάφιους ) μάλλον θα τοποθετήσει ειδικό μηχανισμό ο οποίος θα βοηθά τα άτομα με αμαξίδια να περνούν από τη μία πλευρά στην άλλη.

 

Γ.Ν.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια