Νεκρά από φόλες τουλάχιστον 5 σκυλιά στον Άγιο Αδριανό Ναυπλίου

 

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

 

 

Έχει ήδη γίνει γνωστό από τα social media εκτός όμως από την σελίδα του φιλοζωικού συλλόγου στην οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αναρτηθεί τίποτα αλλά μπορεί απλά να μην έχουν προλάβει οι άνθρωποι βέβαια με τόσα περιστατικά κάθε μέρα.

 

Μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα των νεκρών σκυλιών από φόλα βρέθηκε φιλόζωη που έψαχνε τα σκυλιά για αν τα ταΐσει όπως φαίνεται ότι έκανε προς τιμήν της αρκετά συχνά.

 

Μόνο που όταν βρήκε τελικά τα σκυλιά την περίμενε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Βρήκε τουλάχιστον πέντε νεκρά σκυλιά από φόλα. Τα πέντε άτυχα σκυλιά φρόντιζε η συγκεκριμένη κυρία και μάλιστα με δικά της έξοδα προς τιμήν της και είναι προφανές ότι στην κοινωνία που ζούμε κάποιος που δεν αγαπάει τα ζώα τα τάισε με φόλα και αργοπέθαιναν από προχτές το βράδυ μέχρι να τα εντοπίσει νεκρά σε χωράφι έξω από το χωρίο η εθελόντρια νεκρά και τα πέντε σκυλιά από φόλα.

 

Αυτή είναι η κοινωνία που ζούμε και για του λόγου το αληθές το χωριό στο οποίο συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό με φόλα είναι ο Άγιος Αδριανός Ναυπλίου, ένα χωριό στο οποίο δεν φημίζονται οι κάτοικοι του ότι αγαπούν ιδιαίτερα τα αδέσποτα σκυλιά, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι το μοναδικό που έχει συμβεί σε αυτό το χωριό.

 

Παρακαλώ δημοσιεύστε το για να φανεί επιτέλους ποια ακριβώς είναι η κοινωνία μας.

Ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

4 σχόλια

  1. Η δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων είναι ανεπίτρεπτη,όμως από την άλλη τα ζώα αυτά είναι επικύνδινα, εγώ και η γυναίκα μου έχουμε κινδυνεύσει αρκετές φορές.Η φιλόζωη λοιπόν κυρία γιατί δεν ταίζει τα σκυλιά στο σπίτι της παρά τα ταίζει στούς δρόμους με αποτέλεσμα να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για τους διερχόμενους; Με τους υπάρχοντες νόμους αν κάποιος χτυπήσει σκύλο θα τημωρηθεί περισσότερο απ’ ότι άνθρωπο.Αν όμως κάποιος δαγκωθεί από αδέσποτο σκύλο πού θα βρεί το δίκιο του;

    • Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Γιάννη όσον αφορά το τάισμα των αδέσποτων στους δρόμους. Είναι βλέπεις η κύρια αιτία που σχηματίζουν τα αδέσποτα ζώα αγέλες και επιτίθονται αλλά οι φιλόζωοι του Ναυπλίου και ο φιλοζωικός σύλλογος θεωρεί πολλές φορές ότι τέτοια ζώα είναι ακίνδυνα και στηρίζει μόνιμα αυτή την πρακτική. Για το καταφύγιο που δεν υπάρχει στον Δήμο μας δεν λέει κουβέντα όμως. Όλο αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όμως και το κυριότερο είναι ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους η στάση του φιλοζωικού συλλόγου απέναντι στο όλο πρόβλημα.

  2. Η πολιτισμένη κοινωνία,μεταξύ άλλων,ξεχωρίζει για τη μέριμνά της στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και τα αδέσποτα ζώα.Ειρωνεία πως το συγκεκριμένο χωριό φέρει και όνομα Αγίου…Ο θύτης ή οι θύτες ας βρουν τον ίδιο θάνατο,.

    • Συμφωνώ με την απάντησή σου παρότι θεωρώ ότι είναι και λίγο ακραίο. Όλο αυτό όμως με τις φόλες αναδεικνύει το πρόβλημα της έλλειψης του δημοτικού καταφυγίου που για άγνωστους λόγους κάποιοι “φιλόζωοι” το αντιπαλεύουν με σθένος χωρίς πιστεύω κανέναν ουσιαστικό λόγο.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια