Περιφέρεια και Δήμος χρηματοδοτούν τις μελέτες αποκατάστασης του Αγίου Νικολάου Ναυπλίου

 

H Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας) και o Δήμος Ναυπλιέων θα χρηματοδοτήσουν τις μελέτες για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο.

 

Οι μελέτες που θα συνταχθούν αφορούν την αποτύπωση του ναού και της ξύλινης στέγης, τη διερεύνηση της στατικής επάρκειας και την εκτίμηση της τρωτότητας του φέροντος οργανισμού του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, με σκοπό να γίνει εντοπισμός των προβλημάτων και να προταθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα και οι τεχνικές επέμβασης και ενίσχυσης για την αποκατάσταση, τόσο της φθαρμένης και υποστυλωμένης ξύλινης στέγης, όσο και του συνόλου του Ναού, καθώς επίσης και η σύνταξη προϋπολογισμού για τις εργασίες που θα απαιτηθούν.

 

Το συνολικό κόστος των μελετών ανέρχεται σε 102.000 € (περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ).  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, θα συνεισφέρει το ποσό των 65.000 € και ο Δήμος Ναυπλιέων το ποσό των 35.000 €. Η Αναπτυξιακή Νομού Αργολίδας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. , θα συνεισφέρει το ποσό των 2.000 €.

 

Η Σύμβαση θα έχει διάρκεια 24 μήνες με δυνατότητα παράτασης έως και 12 ακόμη μήνες.

 

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή του Δήμου Ναυπλιέων.

1 σχόλιο

  1. Για άλλη μια φορά βλέπουμε να υπάρχουν άφθονα χρήματα για να φτιαχτούν εκκλησίες,αλλά όχι για πεζοδρόμια που να μπορούν να κινούνται για παράδειγμα οι τυφλοί.Κι ασφαλώς δεν υπάρχουν χρήματα για να φτιαχτούν οι δρόμοι. Για να μην αναφέρω ότι ασφαλώς δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνικό χώρο, ούτε για πρωτοβουλίες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων. Αμήν.Ζωή σε λόγου μας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια