Απαγορεύτηκε (επισήμως) στα ΑμεΑ να ανεβαίνουν με αμαξίδια τη γέφυρα της πλατείας του Άργους

 

Δυόμισι χρόνια μετά την κατασκευή της γέφυρας στη γούρνα της πλατείας του Άργους, η δημοτική αρχή τοποθέτησε πινακίδα όπου όχι απλά ενημερώνει αλλά απαγορεύει στα άτομα που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι να περάσουν από αυτό.

 

Όπως αναφέρει η πινακίδα: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων λόγω κλίσης μεγαλύτερης του 6%».

 

Φυσικά η ανάβαση στο γεφύρι χωρίς τη βοήθεια άλλου ατόμου, είναι απαγορευτική. Γιατί η πινακίδα τοποθετήθηκε αυτή την περίοδο δεν γνωρίζουμε και ελπίζουμε να μη συνέβη κάποιο περιστατικό ατυχήματος.

 

Τα άτομα με αναπηρίες είναι αναγκασμένα, ούτως ή άλλως, για να περάσουν από τη μια πλευρά της γούρνας στην άλλη να κινηθούν με το καροτσάκι πολλά μέτρα. Και φυσικά, δεν είναι το μόνο πρόβλημα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν στην αναπλασμένη πλατεία.

 

Η πρόσβαση από τη γέφυρα είναι δύσκολη αν όχι αδύνατη όχι μόνο σε όσους κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και σε πολλούς άλλους (άτομα μεγάλης ηλικίας, μητέρες με καρότσια, άτομα με κινητικές δυσκολίες).

 

Πάνω στη γέφυρα περνά και ο (λίγων μέτρων) «ποδηλατόδρομος» αλλά αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάποιος που δεν κατεβαίνει από το ποδήλατό του για να ανέβει στη γέφυρα που μάλλον φτιάχτηκε σε τέτοιο ύψος και με τέτοια κλίση ώστε να καμαρώνουν κάποιοι αφ’ υψηλού στη συγκέντρωση των Επιταφίων και στην κατάδυση του σταυρού των Θεοφανείων.

 

Γ.Ν.

 

Για το θέμα, υπήρξε ανακοίνωση από το Δήμο Άργους – Μυκηνών:

 

 

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στηρίζει πολύπλευρα και στην πράξη τα ΑμΕΑ. Χωρίς να το βροντοφωνάζει προσπαθεί να δώσει λύσεις στην καθημερινότητα τους, να δημιουργήσει χώρους και προσβάσεις κατάλληλους για την μετακίνηση τους στο Άργος και σε όλες τις κοινότητες.

 

Έχουμε αγαστή συνεργασία τόσο με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Β.Α. Πελοποννήσου τόσο και με το Σύλλογο «ΟΔΥΣΣΕΙΑ-Σύλλογος ΑμεΑ, γονείς, κηδεμόνες, φίλοι Νομού Αργολίδας» και τους ενισχύουμε παντοιοτρόπως.

 

Είμαστε η μοναδική δημοτική αρχή, που δώσαμε έμφαση και ορίσαμε τόσες θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους ώστε να διευκολύνεται για όλους η πρόσβαση στο κέντρο.

 

Τελευταία μας προσπάθεια, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, η ένταξη της πράξης και η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων υποδομών σε παραλίες του δήμου Άργους Μυκηνών για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

 

Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δήμος Άργους Μυκηνών θα συμβάλει στην αγορά μικρού λεωφορείου προσβάσιμου σε αναπηρικά αμαξίδια του Συλλόγου ΑμΕΑ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ».

 

Σχετικά λοιπόν με το «θέμα» που ανέδειξε συμπολίτης μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πινακίδα για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στο γεφυράκι της πλατείας, αυτή τοποθετήθηκε κατόπιν εγγράφου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσουκαι προέκυψε με την εγκεκριμένη τροποποίηση της μελέτης εφαρμογής και της υψομετρικής.

 

Σύμφωνα με το έγγραφο της υπηρεσίας «η πρόσβαση και η διέλευση των ΑμΕΑ στην πλατεία δεν παρεμποδίζεται από τη γέφυρα γιατί υπάρχουν ανοικτές προσβάσεις γύρω από την υδατοδεξαμενή.» Ο θόρυβος λοιπόν που επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς,  να δημιουργηθεί πέφτει παταγωδώς στο κενό και δημιουργήθηκε καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους.

 

 

 

 

9 σχόλια

 1. Πω! Πω! Πω! Διαβάζω τα σχόλια γιαυτό το θέμα και πραγματικά έχω δακρύσει, τι ξαφνική συμπόνια και τι εμπάθεια είναι τούτη εδώ από τους συμπολίτες μας που πραγματικά ενδιαφέρονται για τους ΑΜΕΑ και όταν βγενουν έξω με τα αμάξια τους παρκάρουν στης προσβάσεις των ΑΜΕΑ χωρίς να σκεφτούν το παραμικρό, αλλά έτσι ήμαστε εμείς για όλα φταίνε οι άλλοι, χα χα χα, πώς το λένε ρε παλικάρι….. ναι εσύ από πάνω με τής μάνας σου τής παροιμίες. Η καμήλα βλέπει την καμπούρα τής άλλης ποτέ την δικιά τής…. Βρε ουστ που ξαφνικά γίνατε όλοι πονοψυχοι του συμφέροντος

  • Kύριε τσοπάνε δε μπορεί να μην ξέρετε ότι όταν παρανομεί ο πολίτης και παρκάρει παράνομα εμποδίζοντας τους πεζούς η τροχαία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να κόψει κλήση να βεβαιώσει παράβαση. Επειδή οι υπεύθυνοι δεν κάνουν τη δουλειά τους δε σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι να κλείσουμε στόμα και μάτια μπροστά στις αυθαιρεσίες του Δήμου και οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου

   • Κυρία Ματιλντα, προφανώς δεν μένετε Ελλάδα καί βλέπετε τα πράγματα όπως όπως θα πρέπει να είναι…. Άσπρα και μαύρα, σωστό, λάθος, αυτό κυρία μου δεν ισχύει εδώ (δυστυχώς) για κάθε παραβάτη υπάρχει και κάποιος που θα σβήσει την κλήση, φυσικά στο εξωτερικό που μένεις αυτό δεν γίνεται, εδώ όμως είναι πως το λέτε εσείς……. Το normal εγώ τουλάχιστον ξέρω αρκετούς που το έχουν κάνει εθνικό σπορ (παρανομία και γιατρειά) εσύ μπορεί να μην γνωρίζεις αυτό το πρόσωπο τής πατρίδας μας που είναι πράγματι λυπηρό αλλά τρόπος ζωής, την επόμενη φορά που έρθεις στην πατρίδα ρώτα να μάθεις περί νομιμότητας, ανομίας και τι κοινό έχουν τα δύο, σου εύχομαι πάντα να έχεις αυτή την εικόνα για το τόσο ταλαιπωριμενο τόπο μας που του αξίζει τουλάχιστον η oυτοποια που εσύ ζεις, να είσαι πάντα καλά

 2. Πιο βάρβαροι δεν γίνεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Δεν είμαστε ΑΜΕΑ και όμως δυσκολευόμαστε να ανέβουμε αυτό έκτρωμα που έφτιαξαν.
  Όμως έχει δίκιο η μάνα μου.
  Μου είπε ότι ο Δήμαρχος έφτιαξε το γεφύρι για να ξεχωρίζει – μόνο αυτός – όταν θα κάνει τις εκδηλώσεις στην πλατεία.
  Μου είπε και μία παροιμία: «Όσο ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της!»

 3. καλα δεν ψηφισαν και ελεω θεου βασιλια Δημαρχο ψηφισαν Ασχετως που ολοι ξεραν ποιον ψηφιζαν σ αυτην την τετραετια αποκαλυφθηκε ολο το μεγαλειο της αλαζονειας της δημοτικης αρχης και των συμβουλων και των παρατρεχαμενων

 4. Αυτος δεν φταιει.Εκεινοι που τον ψηφησαν εχουν την αμαρτια.Ο αυτοκρατορας κανει οτι του ερθει στο κεφαλι.και η κατασταση οσο παει χειροτερευει δυστυχως.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια