Θεμελίωση του Εργοστασίου Ενδιάμεσης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Άργους

 

Έγινε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου η τελετή θεμελίωσης του Εργοστασίου Ενδιάμεσης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Άργους – Μυκηνών στη θέση Γκριμάρια.

 

Τη θεμελίωση έκανε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος πραγματοποίησε παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου.

 

Οι εργασίες κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα κατασκευαστεί μία μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και βιολογικής επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος που θα ανακτάται. Η μονάδα θα επεξεργάζεται τα οικιακά και δημοτικά απορρίμματα του Δήμου, στο πλαίσιο της σχετικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

 

 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο τύπου του Δήμου:

 

«Η μονάδα εκπληρώνει την επίτευξη των στόχων του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και αποτελεί την πλέον ουσιαστική προϋπόθεση για την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας, όπως αυτές προκύπτουν από το ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 29407/3508/02 για την υγειονομική ταφή, όπως μεταφέρθηκε και στην ΚΥΑ 50910/2727/03.Η προτεινόμενη μονάδα θα λειτουργήσει ως προσωρινή μονάδα διαχείρισης των ΒΑΑ και των αποβλήτων συσκευασίας μέχρι την ολοκλήρωση των έργων του ΠΕΣΔΑ. Μετά από την ολοκλήρωση των έργων του ΠΕΣΔΑ θα λειτουργεί ως μονάδα διαχείρισης των προ-διαλεγμένων ΒΒΑ (από το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή) και ως «πράσινο σημείο» συλλογής και προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων αποβλήτων».

 

DCIM101MEDIADJI_0659.JPG

2 σχόλια

  1. Πώς το έλεγε μωρε μια ελληνική παλιά ταινία; Α ναι: «Δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια πολυ ωραία παρέα» (ειρωνικά προφανώς). Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στις φωτογραφίες no4 και no5!!! Μια ωραία παρέα.
    Πώς φαίνεται ότι πλησιάζει ο καιρός των εκλογών;! Ο καιρός των εκλογών στην πόλη της Νέας Υορκής βεβαίως βεβαίως, έτσι για να μην ξεχνάμε σε ποια πόλη νομίζει ότι ζει ο δήμαρχος της καρδιάς μας, βεβαίως βεβαίως.

  2. Και ξαφνικά, αφού ξέρει ότι σήμερα αναγγέλει υποψηφιότητα ο Τάσσσος του έρχεται η φαεινή ιδέα να μαζέψει όλη την τάξη, να φωνάξει και ένα παπά και να πάνε εκδρομή στα Γκριμάρια. Το μόνο που ξέχασαν ήταν να χαράξουν στην πλάκα το σταυρό της σαϊεντολογίας όπως στην προηγούμενη εκδρομή με το μυστρί..

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια