Ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή σε μαθητές του Γυμνασίου Λυγουριού

 

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους πραγματοποίησε δράση πρόληψης και αγωγής υγείας στους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Λυγουριού, στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος.

 

Το θέμα ήταν «Εμείς τα παιδιά τρεφόμαστε υγιεινά» και στόχος της ήταν να ενημερώσει τους μαθητές για τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά των τροφών, την ενεργειακή αξία τους για τον ανθρώπινο οργανισμό και τη σημασία τους για την ομαλή σωματική και ψυχική εξέλιξη των παιδιών, με σκοπό την υιοθέτηση της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής από το μαθητικό πληθυσμό.

 

Η δράση περιελάμβανε εμπλουτισμένες εισηγήσεις σχετικά με τη διατροφή και την υγιεινή διατροφή, τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες, τα λιπίδια, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, το νερό, τις πηγές πρόσληψης των συστατικών αυτών και στην πέψη και απορρόφησή τους από τον οργανισμό, καθώς και συμβουλές υγιεινής διατροφής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα (EUFIC).

 

Ακολούθησε συζήτηση τόσο με τους μαθητές όσο και με τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την υιοθέτηση καλών πρακτικών διατροφής, με σκοπό την προαγωγή της υγείας και την αποφυγή ασθένειας και νόσου.

 

Τη δράση πρόληψης και αγωγής υγείας παρείχε στους μαθητές η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Χ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Β. Γιαννακοπούλου, μετά από πρωτοβουλία και σχετική πρόσκληση της καθηγήτριας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Γυμνασίου Λυγουριού κ. Κατσαρού.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά την κ. Κατσαρού, το διευθυντή του Γυμνασίου Λυγουριού κ. Μακρή, καθώς και τους εκπαιδευτικούς κ. Γκίκα και κ. Κούρτη. Επίσης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως το δήμο Άργους Μυκηνών για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», καθώς και το προσωπικό λειτουργίας της Αίθουσας, για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή της δράσης.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια