Από την Αργολίδα ξεκίνησε η δράση της Ο.Κ.Ε. για τις αναπτυξιακές προοπτικές στην ελληνική περιφέρεια

 

Από την Αργολίδα ξεκίνησε η δράση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) στην Περιφέρεια για τις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών κοινωνιών.

 

Η εκδήλωση της Ο.Κ.Ε. στο Εργατικό Κέντρο Άργους σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έχει θέμα: «Αργολίδα: Σχεδιάζοντας το μέλλον. Αναπτυξιακές Προοπτικές – Δημιουργία Νέου Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος με Συνέργειες και Κοινωνικές Συναινέσεις».

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος Γιώργος Βερνίκος, «σκοπός της εκδήλωσης είναι, μέσα από την ευρεία συμμετοχή επιχειρηματικών, κοινωνικών και πολιτικών φορέων, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διεξαχθεί γόνιμος διάλογος και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής ώστε να αναδυθούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, καθώς και δράσεις ενθάρρυνσης της παραμονής των νέων ανθρώπων στον τόπο τους».

 

Στην εισήγησή τους, ο Γιώργος Βερνίκος, και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας Φώτης Κολεβέντης, ανέφεραν τους στόχους της εκδήλωσης που είναι η αποτύπωση κοινών προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις επενδυτικές δυνατότητες, τις ανάγκες σε υποδομές και το ρόλο των τοπικών παραγόντων στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της ενέργειας, της πρωτογενούς παραγωγής και των υποδομών στην Αργολίδα.

 

Η εκδήλωση έγινε με την παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Δημάρχων, Βουλευτών, εκπροσώπων φορέων και επιχειρηματιών.

 

Στο πρώτο panel της εκδήλωσης, με θέμα τις συνέργειες και συναινέσεις στην Αργολίδα, συμμετείχαν οι κ. Φώτης Δαμούλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας, Μίλτος Καμπουρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Dolphin Capital, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Γενικός Διευθυντής – Μέτοχος Εταιρείας Δαναΐς, Γιώργος Σκούρας, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Μιχάλης Χριστοδούλου, Μέλος ΔΣ Εταιρειών Αφοί Χριστοδούλου και BITOM, Σπύρος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας-ΡΕΑ και η κυρία Έλενα Κουντούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Έγιναν παρεμβάσεις του κ. Χάρη Κυριαζή, τ. Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ με θέμα «Επιχειρηματικά Οικοσυστήματα» και του κ. Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου, Αν. Καθηγητή ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, με θέμα «Η σημασία της πολιτικής προσαρμογής και της κοινωνικής συνεργασίας: Eνώνοντας το παγκόσμιο, το εθνικό και το τοπικό».

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια