Βιωματικό εργαστήριο με τεχνικές παιγνιοθεραπείας στο Άργος

 

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου διοργανώνεται στο “VALIAplus cinema & theater” στο Άργος, βιωματικό εργαστήριο με τεχνικές παιγνιοθεραπείας για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

 

Τμήματα:
Α: 10:30 – 12:00 για παιδιά νηπιαγωγείου , Α’ Β’ Δημοτικού
Β: 12:30 – 14:00 για παιδιά Γ’ Δ’ Ε’ ΣΤ’ Δημοτικού

 

Λίγα λόγια για την Παιγνιοθεραπεία:

 

Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που βοηθάει τα παιδιά να εκφράσουν μέσα από το παιγνίδι τον εαυτό τους, να εξερευνήσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους και να εκτονώσουν τις αισθήσεις τους. Η συγκεκριμένο μέθοδος βασίζεται στο ότι το παιχνίδι αποτελεί πλέον κατάλληλο και φυσικό μέσο έκφρασης κάθε παιδιού. Μέσα από το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήρι τα παιδιά θα ανακαλύψουν και θα αποκτήσουν νέους τρόπους συμπεριφοράς και αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινής τους ζωής. Έχει βιωματικό και προληπτικό χαρακτήρα και θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές όπως ζωγραφική, θεραπευτική ιστορία, πηλός, δίσκος με άμμο, παιχνίδια ρόλων, κίνηση, αυτοσχεδιασμός, γαντόκουκλες, κ.α.

 

VALIAplus cinema & theater (MIΚΡΗ ΣΚΗΝΗ)
Aγ. Κων/νου & Παπανικολάου
πληροφορίες / εγγραφές
Υπεύθυνη συντονίστρια Μαρία Μαρλαγκούτσου
τηλ. 6979 57 22 87

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια