Τι είπε ο Γ. Μανιάτης για «Φραγκίστα», εξισωτική αποζημίωση, τέλος αιολικών πάρκων

 

Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε το πρωί του Σαββάτου, στο γραφείο του στο Άργος, ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης. Αναφέρθηκε στο εργοστάσιο Φραγκίστα, στο τέλος αιολικών πάρκων για τα χωριά της Αργολίδας και στην εξισωτική αποζημίωση από την οποία απορρίπτονται 17 χωριά του νομού.

 

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

 

1. Εργοστάσιο Φραγκίστα

 

Υπήρξε θετική εξέλιξη στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου προς τον Υπουργό Αλ. Φλαμπουράρη.

 

Αποδέχθηκε όλη την τεκμηρίωσή μου ότι πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό των 700 παραγωγών και 300 εργαζομένων της Αργολίδας.

 

Θα συναντηθώ άμεσα με τους εργαζόμενους ώστε να υπάρξει οργανωμένη συνάντησή τους με την αρμόδια Υπουργό Εργασίας, κα Αχτσιόγλου.

 

Έχω ήδη ενημερώσει για το πρόβλημα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αραχωβίτη και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μέσα στη βδομάδα συνάντηση των προέδρων των συνεταιρισμών και εκπροσώπων των αγροτών μαζί του.

 

 

2. Εξισωτική Αποζημίωση

 

Κατέθεσα δεύτερη Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καταγράφοντας την αγανάκτηση από την απαράδεκτη απόφασή του, να αποκλείσει από την εξισωτική αποζημίωση 17 περιοχές της Αργολίδας (Αρκαδικό, Ασκληπιείο, Δήμαινα, Δίδυμα, Ηλιόκαστρο, Ερμιόνη, Θερμησία, Κοιλάδα, Κρανίδι, Μαλανδρένι, Μπόρσα, Νέα Επίδαυρο, Πορτοχέλι, Πυργιώτικα, Σχοινοχώρι, Τραχειά, Φούρνοι).

 

Πρόκειται για πλήγμα με την αφαίρεση περίπου 1.500.000€, που κάθε χρονιά εισέπρατταν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των χωριών αυτών.

 

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά μετά τις τελευταίες θεομηνίες και ασθένειες στις καλλιέργειες.
Καλώ την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση.

 

 

3. Τέλος Αιολικών Πάρκων

 

6 χωριά της Αργολίδας με Αιολικά Πάρκα (Αχλαδόκαμπος, Δίδυμα, Αραχναίο, Θερμησία, Ηλιόκαστρο, Άγιος Νικόλαος), ακόμη περιμένουν το 1.500.000€ περίπου από το τέλος Αιολικών Πάρκων που παρακρατήθηκε για τα έτη 2015, 2016, 2017.

 

Πριν λίγους μήνες, μετά από δικές μας επανειλημμένες παρεμβάσεις, πιστώθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 1.200.000€ περίπου των ετών 2012, 2013, 2014. Είχα την τιμή ως Υπουργός, να υπογράψω την Υπουργική Απόφαση κατανομής του σε όλη την Ελλάδα.

 

Τώρα το 1.500.000€ που περιμένουν τα νοικοκυριά των ορεινών χωριών μας, τους είναι απόλυτα αναγκαία, πολύ περισσότερο μετά τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές μας.

 

Τα χρήματα αυτά ανήκουν στην Αργολίδα, σε κανέναν Α. Τσίπρα ή Γ. Σταθάκη. Απαιτούμε την άμεση απόδοσή τους.