Τα 17 χωριά της Αργολίδας που μένουν εκτός εξισωτικής αποζημίωσης

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας,της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τους παραγωγούς της Αργολίδας που από το 2019 θα μείνουν εκτός εξισωτικής αποζημίωσης:

 

«Σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι 17 μειονεκτικών περιοχών της Αργολίδας που θα μείνουν εκτός εξισωτικής αποζημίωσης. Είναι οι παραγωγοί των ακόλουθων 17 μειονεκτικών περιοχών, που μέχρι σήμερα έπαιρναν εξισωτική αποζημίωση και τώρα αποκλείονται από αυτό το ευνοϊκό μέτρο:

 

Αρκαδικό, Ασκληπιείο, Δήμαινα, Δίδυμα, Ερμιόνη, Ηλιόκαστρο, Θερμησία, Κοιλάδα, Κρανίδι, Μαλαντρένι, Μπόρσα, Νέα Επίδαυρος, Πορτοχέλι, Πυργιώτικα, Σχινοχώρι, Τραχειά και Φούρνοι.

 

Η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη, αφού διαπιστώνεται γι’ άλλη μια φορά ότι ήταν παραπλανητικές οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι με τα πρόσφατα κριτήρια που θα χρησιμοποιούσε, καμία μειονεκτική περιοχή, που πραγματικά έχει ανάγκη στήριξης, δεν θα μείνει εκτός. Οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι των περιοχών αυτών θα υποστούν ένα ακόμα πλήγμα στα τόσα άλλα που συσσώρευσε η κυβερνητική πολιτική, με αποτέλεσμα τη μείωση του εισοδήματός τους και θα δοκιμαστεί σκληρά η δυνατότητά τους να ζουν και να παράγουν στα χωριά τους.

 

Επιπλέον, οι νέοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και γεωργοί αυτών των περιοχών, θα σταματήσουν να λαμβάνουν τις επιπλέον αντισταθμίσεις και μοριοδοτήσεις στην επιλογή τους για ένταξη στο καθεστώς των νέων αγροτών, των σχεδίων βελτίωσης, ή την κατανομή του εθνικού αποθέματος.

 

Η αυθαίρετη και ατεκμηρίωτη εξαίρεση και αποκλεισμός των μειονεκτικών κοινοτήτων της Αργολίδας πρέπει να ανακληθεί, ειδικότερα όταν συμπίπτει με μια χρονιά που οι πληγές στην παραγωγή από τις ασθένειες και τις θεομηνίες έπληξαν ανεπανόρθωτα το αγροτικό εισόδημα και για το λόγο αυτό κατέθεσα ήδη και πάλι σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

 

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια