Εικόνες από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδιού

 

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην ιστορική αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου η κεντρική εκδήλωση της κατάληψης του άπαρτου κάστρου και της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Στάικο Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους. 

 

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος στην ομιλία του έκανε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του νεότερου ελληνικού Κράτους.

 

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού ζωντάνεψαν εικόνες της μεγάλης Επανάστασης του 1821 και της πορείας του αγώνα που έδωσε στην Ελλάδα την ελευθερία και την ανεξαρτησία της.
Την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος των Ζατουνιτών κ. Ιωάννης Δρούλιας και ο Πρόεδρος των Απανταχού Ναυπλιέων κ. Κωνσταντίνος Κολόκας.

 

Παραβρέθηκαν και τίμησαν της εκδήλωση ο πατέρας Ελευθέριος Μίχος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Ιωάννης Γκιόλας, Ιωάννης Ανδριανός και Ιωάννης Μανιάτης, οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος προσκεκλημένων.

 

 

 

Την εκδήλωση λάμπρυνε η δημοτική χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. με αρχιμουσικό τον κ. Θεοδόση Αντωνιάδη και την κα Ελένη Μπέλεση στο πιάνο που εκτέλεσαν άψογα μουσικές συνθέσεις συνταιριασμένες με το πνεύμα της ημέρας.

 

 

Ιδιαίτερο χρώμα στην όλη εκδήλωση έδωσε η παρουσία των μελών της ομάδας “ΣΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ 1822 – ΦΡΟΥΡΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ” που με τις παραδοσιακές στολές και τον οπλισμό τους “ανάγκασαν” τους προσκεκλημένους να ζήσουν στιγμές του ηρωικού παρελθόντος.

 

 

Τιμητικές διακρίσεις και πλακέτες απονεμήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα και φορείς που με το έργο τους τιμούν την πόλη μας και μας κάνουν περήφανους.

 

Έτσι, τιμήθηκαν οι μαθητές που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε Λύκειο του Δήμου στις Πανελλήνιες εξετάσεις έτους 2018 και εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αξίζει να κρατήσουμε τα ονόματά τους γιατί οι νέοι του Ναυπλίου τιμούν την πόλη.

 

Η Δήμητρα Δεδούση από το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου, ο Αναστάσιος Μαρτίνος από το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου, ο Στυλιανός Αγιωργίτης από το Λύκειο της Αγίας Τριάδος και ο Γεώργιος – Άγγελος Κλεώπας από το ΕΠΑΛ Ναυπλίου … συγκίνησαν το κοινό με την αριστεία τους.

 

Τιμήθηκε επίσης ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου ¨Οι Αδέσποτοι” κ. Στυλιανός Κυριακού και η ομάδα “ΣΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ 1822 – ΦΡΟΥΡΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ” που συμμετείχε στις εκδηλώσεις.

 

 

Τέλος, στο πρόσωπο της Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου κας Βασιλικής Σαλεσιώτου τιμήθηκε το Ιατρικό, Παραϊατρικό και Διοικητικό προσωπικό, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου που, παρά τις αντιξοότητες, καταθέτουν καθημερινά τον εαυτό τους και την ψυχή τους στην υπηρεσία του πολίτη και των συνανθρώπων μας.

 

 

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”, πρωτοστατώντας στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης, απευθύνει τις ευχαριστίες του στον Δήμο Ναυπλίου και στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας αλλά, κυρίως, στα μέλη του και στο κοινό του Ναυπλίου που με την ποιότητά του, την παρουσία και την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει τις αλήθειες που φωτίζουν το παρελθόν και οδηγούν στο μέλλον.

 

 

Η ΟΜΑΔΑ “ΣΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ 1822 – ΦΡΟΥΡΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ” ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια