Η «Τελέσιλλα» τραγούδησε στο Ξυλόκαστρο – Οι προγραμματισμένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της

 

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, η Χορωδία «Τελέσιλλα» τραγούδησε στη 15η Χορωδιακή Συνάντηση που οργάνωσε ο ο Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου «Ο Αυλός» στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός».

 

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν οι χορωδίες:

 

• Δήμου Νεμέας με παραδοσιακά τραγούδια Πελοποννήσου και τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Το κλαρίνο, το λαγούτο και τα κρουστά πλημμύρησαν την αίθουσα παράδοση!
• Η Χορωδία του Συλλόγου «Τελέσιλλα» με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη, τον Νίκο Καπετάνιο στο πιάνο, τον Τάκη Ρέντα στο τουμπελέκι και με τραγούδια Χατζιδάκι και Μαρκόπουλου χαρίζοντας μουσικά ακούσματα που χειροκροτήθηκαν από την κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου.
• Η Δημοτική Χορωδία Αγιάς «Δημ. Τζιτζιλέρης» με ένα πρόγραμμα παραδοσιακών και έντεχνων τραγουδιών.
• Η Χορωδία Ξυλοκάστρου «Ο ΑΥΛΟΣ» με μαέστρο τον κ. Θεμιστοκλή Δράμη, η οποία έκλεισε και τη βραδιά με το ελληνόφωνο τραγούδι της Κάτω Ιταλίας «Καληνύφτα».

 

Οι χορωδιακές συναντήσεις αποτελούν έναν αδιαμφισβήτητα καθιερωμένο πλέον θεσμό των πόλεων που έχουν χορωδίες, διαδραματίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην πολιτιστική τους ζωή και συμπληρώνοντας βεβαίως, το πολύχρωμο ψηφιδωτό της παγκόσμιας μουσικής. Συντελούν επίσης, στη σύσφιξη των σχέσεων των μελών των χορωδιών.

 

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ευχαριστιών ακολούθησε δείπνο και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» ετοιμάζεται να λάβει μέρος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Άργους-Μυκηνών στις 7/12/2018 στο άναμμα των φώτων του δέντρου και στις 24/12/2018 στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου καθώς και στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ήρας την Κυριακή στις 16/12/2018 ψάλλοντας ύμνους και κάλαντα.

 

Η Μεικτή Χορωδία θα συμμετέχει ψάλλοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλαρίου την Κυριακή στις 9/12/2018.