Μπαίνουν φανάρια σε άλλα δύο σημεία του Άργους

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών αποφάσισε έπειτα από πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με βάση κυκλοφοριακή μελέτη που είχε γίνει το Φεβρουέριο του 2017, να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν φωτεινοί σηματοδότες σε άλλα δύο σημεία του Άργους:

 

Στη διασταύρωση των οδών Καποδιστρίου και Δαναού και στη διασταύρωση των οδών Ναυπλίου – Ινάχου – Σιμιτζοπούλου.

 

 

7 σχόλια

  1. Ναι, τώρα με τα φανάρια θα το λύσει το κυκλοφοριακό. Κατέστρεψε τη πόλη κλείνοντας την Δαναού και νομίζει ότι όλα θα γίνουν όπως παλιά αν βάλει φανάρια στη διασταύρωση με Καποδιστρίου. Και γιατί αφού η μελέτη για φανάρια είχε γίνει πριν 2 χρόνια, το ένα το έβαλε πέρυσι και τα 2 φέτος;

    • Αγαπητέ Φανούρη, καλά τα λές. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα αυτής της πόλης δεν λύνεται με την τοποθέτηση και λειτουργία ακόμη δύο φαναριών σε κρίσιμες διασταυρώσεις ούτε και με την τοποθέτηση και λειτουργία και των φαναριών στη διασταύρωση Κορίνθου – Ηρακλέους – Βόρειος Περιφερειακός την οποία έχω ήδη επισημάνει και τονίζω ότι με βάση την μελέτη προβλέται. Όσον αφορά την καθυστέρηση στην τοποθέτηση και λειτουργία και των υπολοίπων φαναριών την απάντηση του Δήμου την ξέρουμε ήδη: η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτούνται και άλλες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται. Η πόλη δεν επιβαρύνθηκε στο κυκλοφοριακό της πρόβλημα μόνο με το κλείσιμο της Δαναού. Κατά την ταπεινή μου άποψη δρόμοι της πόλης πεζοδρομήθηκαν σε βαθμό υπερβολικό με αποτέλεσμα ο όγκος των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σ’ αυτή να μην έχουν πια διέξοδο στο που θα κατευθυνθούν. Πρέπει να γίνουν ενέργειες για την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, να δημιουργηθεί ένας νέος βόρειος περιφερειακός δρόμος διπλής κατεύθυνσης και επιτέλους άμεσα πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία σε μεγάλα αυτοκινήτα, φορτηγά και νταλίκες σε κρίσιμους δρόμους (βλέπε Ινάχου) γιατί δυσχεραίνουν την ροή της κίνησης των υπολοίπων επιβατικών αυτοκινήτων.
      Τέλος, κάτι που πήρε το αυτί μου και το διάβασα και στο διαδίκτυο, ότι δηλαδή το καλοκαίρι που μας πέρασε το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την ανάθεση για να γίνει μία ακόμη κυκλοφοριακή μελέτη είναι στ’ αλήθεια για γέλια και για κλάματα. Δεν μας έφταναν τόσες, πρέπει να γίνει ακόμη μία. Είδαμε και τις προηγούμενες κυκλοφοριακές μελέτες πόσο έλυσαν το θέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ενώ άλλαξε κατεύθυνση η Γούναρη – Ηρακλέους δεν άλλαξε η κατεύθυνση των Πολυγένους και Ζωγράφου που συνδέονται μ’ αυτή και η κυκλική κυκλοφορία των οχημάτων δεν γίνεται ομαλά. Είναι πολλές φορές που κυκλοφορώντας με το αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλης μας και λόγω της δουλειάς μου το κάνω σε καθημερινή βάση που πρέπει να καταστρώσω ολόκληρο σχέδιο στο μυαλό μου για το πώς θα θα πάω από το ένα μέρος στο άλλο για να αποφύγω κίνηση, μποτιλιάρισμα και να φτάσω πιο σύντομα. Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

  2. Για τα φανάρια στη διασταύρωση Κορίνθου-Ηρακλέους-Βόρειος Περιφερειακός όπου γίνεται καθημερινά ο κακός χαμός και που με βάση τη μελέτη προβλέπεται η τοποθέτηση και λειτουργία τους τι θα γίνει; Τι λέει αυτή η περίφημη επιτροπή ποιότητας ζωής;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια