Η ειδικότητα της μελισσοκομίας στο ΔΙΕΚ Ναυπλίου (φωτογραφίες)

 

Η ειδικότητα της Μελισσοκομίας του ΔΙΕΚ Ναυπλίου κάνει πρακτική στα εργαστήρια του εκπαιδευτή κ. Ρεκούμη.

 

Ο διπλωματούχος Ι.Ε.Κ. της ειδικότητας «Τεχνικός Μελισσοκομίας» θα πιστοποιήσει τις γνώσεις του, έπειτα από επιτυχή θεωρητική και πρακτική δοκιμασία στο παραπάνω αντικείμενο.

 

Η μελισσοκομία είναι τέχνη κι επιστήμη ταυτόχρονα, απαιτεί μεγάλη επένδυση στη γνώση, διότι εκμεταλλεύεται μη εξημερωθέντες οργανισμούς του ζωικού βασιλείου (έντομα) με ιδιαίτερη συμπεριφορά και απαιτήσεις. Αξιοποεί πληθώρα θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, όπως η βιολογία της μέλισσας και του μελισσιού, μελισσοκομικός εξοπλισμός κι εγκατάσταση του μελισσοκομείου, εχθροί και ασθένειες μελισσών, μελισσοκομικοί χειρισμοί και άλλα.

 

Όσοι δε θα σπουδάσουν τη μελισσοκομία, οι ερασιτέχνες, ξεκινούν με ελάχιστες εμπειρικές γνώσεις και επιμένουν να συνεχίζουν μόνο με αυτές. Ταλαιπωρούν για μερικά χρόνια τους εαυτούς τους, τα λίγα μελίσσια τους και κάποιον φίλο τους μελισσοκόμο, ζητώντας συνεχώς βοήθεια με αβέβαιο αποτέλεσμα.

 

Για τη θεωρητική και την τεχνική κατάρτιση είναι απολύτως αναγκαία η παρακολούθηση οργανομένων μαθημάτων κι η μελέτη πλούσιας βιβλιογραφίας. Επιδιώκουμε ο μελισσοκόμος να είναι ικανός να ιδρύσει και να διαχειριστεί μια μελισσοκομική εκμετάλλευση, να προσεγγίζει με επιστημονικό τρόπο τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την παραγωγική διαδικασία και να διαχειρίζεται ορθολογικά την εκμετάλλευσή του, ώστε να παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τους φωτογράφους του ΔΙΕΚ Ναυπλίου. 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια