Άλλες δύο δράσεις ενημέρωσης από την 1η ΤΟΜΥ Άργους

 

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Αργολίδας δράσεις για ενήλικους πολίτες του δήμου Άργους-Μυκηνών.

 

Το θέμα της πρώτης από τις δράσεις αυτές ήταν «Υγιεινή Διατροφή: ω λιπαρά οξέα» και στόχος της ήταν η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τους πολίτες σχετικά με τα απαραίτητα ζωικά και φυτικά λίπη, την ενεργειακή αξία τους για τον άνθρωπο και τις σημαντικές βιολογικές δράσεις τους για τον οργανισμό, στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

 

Αναφέρθηκε η αναγκαιότητα κατανάλωσης ω λιπαρών οξέων, ποια είναι τα κυριότερα ω-3 λιπαρά οξέα και από ποιες τροφές μπορούμε να τα προσλάβουμε. Έγινε, επίσης, αναφορά στα ω-6 λιπαρά οξέα και στις πηγές τους, στην επίδρασή τους στην υγεία μας και στην ασφαλή κατανάλωσή τους.

 

Η δεύτερη δράση αφορούσε την «Υγιεινή Διατροφή: ενεργειακά ποτά» με στόχο οι πολίτες να γνωρίζουν ποια είναι τα ενεργειακά ποτά, ποια είναι τα συστατικά τους και η δράση τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Συζητήθηκαν οι κίνδυνοι, που σχετίζονται με την κατανάλωση των ενεργειακών ποτών, καθώς και οι επιπτώσεις τους στη σωματική και ψυχική υγεία, όταν συνδυάζονται με το αλκοόλ.

 

Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι κατά τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση τους εμφανίζει αυξητικές τάσεις κυρίως στους εφήβους και νέους ενήλικες, τείνοντας να καταστεί απειλή για τη δημόσια υγεία.

 

Τη δράση παρείχε με τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Χ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Β. Γιαννακοπούλου.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά τη διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δανοπούλου, καθώς και τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια