Δημήτρης Στρατούλης στο Ναύπλιο: Να μην κλείσει το εργοστάσιο «Φραγκίστα»

 

Στις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό αναφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης.

 

Ο τίτλος της ομιλίας ήταν: “Αλήθειες και ψέμματα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις”. Αναφερόμενος στο ζήτημα των συντάξεων τόνισε ότι απαιτείται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που να ακυρώνει προηγούμενες νομοθετήσεις για τις περικοπές.

 

Όπως μεταξύ άλλων είπε, η Ελλάδα, παρά τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης, είναι ως το 2060 εγκλωβισμένη σε πολιτικές λιτότητας. Όμως δεν είναι μονόδρομος αυτές οι πολιτικές της λιτότητας, της φτωχοποίησης του λαού και της συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης της χώρας. Υπάρχει άλλη φιλολαϊκή πολιτική που θα μπορούσε να εφαρμόζεται στη χώρα, με κεντρική της κατεύθυνση την κατάργηση της λιτότητας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και ένα αναπτυξιακό – επενδυτικό πρόγραμμα που θα έδινε νέες θέσεις εργασίας, που θα ενίσχυε τα εισοδήματα και θα στήριζε την κοινωνική πολιτική.

 

Όπως είπε ο κ. Στρατούλης, η ΛΑΕ στοχεύει να στηρίξει κοινωνικούς αγώνες που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα, πχ το κίνημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

Σχετικά με τις συνεργασίες του κόμματός του ενόψει εθνικών εκλογών είπε ότι υπάρχουν συζητήσεις με άλλες αριστερές και αντιμνημονιακές κινήσεις για κοινή κάθοδο, όπως με την “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Όσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανέφερε ότι θα στηριχθούν κινήσεις και υποψήφιοι που ανήκουν η είναι κοντά στις θέσεις της ΛΑΕ.

 

Ο κ. Στρατούλης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας για τα προβλήματα των εργαζομένων και τις εξελίξεις στο εργοστάσιο ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΑΕ (GEFRA).

 

Μετά τη συνάντηση με το ΕΚ Αργολίδας έκανε την εξής δήλωση:

 

«Το εργοστάσιο επεξεργασίας και εξαγωγής αγροτικών προυχόντων ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΑΕ (GEFRA) δεν πρέπει να κλείσει. Πρέπει να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εκατοντάδων εργαζομένων του και οι οφειλές προς τους παραγωγούς – προμηθευτές του της ευρύτερης περιοχής. Η ιδιοκτησία δεν πρέπει να κρατά το εργοστάσιο κλειστό, όταν στον ισολογισμό του 2016 παρουσίασε κέρδη, η κυβέρνηση να πάψει επιτέλους να παίζει τον τροχονόμο στα κλεισίματα των εργοστασίων στη χώρα μας και να πάρει άμεσα πρωτοβουλίας για να μην κλείσει η συγκεκριμένη επιχείρηση».

 

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Στρατούλης, με αντιπροσωπεία στελεχών της Λαϊκής Ενότητας Αργολίδας έκανε περιοδεία στην παλιά πόλη και τους εμπορικούς δρόμους του Ναυπλίου.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια