Μια μέρα παιχνιδιού με τις τροχιές των μιονίων του CERN, στο 3ο ΓΕ.Λ Άργους

 

Οι μαθητές του 3ο ΓΕ.Λ Άργους με την καθοδήγηση και εποπτεία του κου Καλαϊτζή Ευάγγελου καθηγητή Φυσικής του σχολείου, πήραν μέρος στην Παγκόσμια ημέρα δεδομένων 2018 (Word Wide Data Day 2018)με θέματα:

 

• Μια μεγάλη ημέρα: 15η Νοεμβρίου 2018
• Ένας μεγάλος επιταχυντής σωματιδίων: Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων στο CERN της Γενεύης, στην Ελβετία.
• Ογδόντα σχολεία από όλο τον κόσμο.
• Χιλιάδες πρωτόνια συγκρούονται.

 

 

Με τα παραπάνω θέματα πραγματοποιήθηκε η ανάλυση δεδομένων και συμμετοχή στις τηλεδιασκέψεις της «Παγκόσμιας ημέρας δεδομένων».

 

Οι μαθητές αναζήτησαν υποατομικά σωματίδια που ονομάζονται μιόνια και τα οποία προκύπτουν από συγκρούσεις πρωτονίων που κινούνται με την ταχύτητα του φωτός. Μέτρησαν τις γωνίες με τις οποίες απομακρύνονται από το σημείο σύγκρουσης. Τα αποτελέσματα από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν συγκεντρώθηκαν με σκοπό να μελετήσουν την φύση των συγκρούσεων των πρωτονίων και να ανακαλύψουν αυτό που υπάρχει μέσα στα πρωτόνια. Έγιναν τηλεδιασκέψεις ανάμεσα σε μαθητές από διάφορες χώρες και φυσικούς επιστήμονες για να συζητήσουν τα αποτελέσματα.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα 2018 (Word Wide Data Day 2018), είναι μια δραστηριότητα των διεθνών Masterclasses, της QuarkNet και της Διεθνούς Ομάδας Πληροφόρησης για τη Φυσική των σωματιδίων, βοηθώντας τους Ερευνητές και τους καθηγητές των Λυκείων, να μεταφέρουν την Σωματιδιακή Φυσική, μέσω αυθεντικών ερευνητικών δεδομένων, στη μέση Εκπαίδευση.

 

Η Διευθύντρια Νικολέττα Ματσιμάνη

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια