Γνωρίζετε σε ποιον τοίχο στην Αργολίδα βρίσκεται αυτό το γκράφιτι;

 

Γνωρίζετε σε ποιο σημείο της Αργολίδας βρίσκεται ο τοίχος ο οποίος κοσμείται με αυτό το γκράφιτι; To πιθανότερο είναι πως όχι… Ίσως να πείτε ότι είναι σε κάποιο σχολείο, ίσως σε κάποιο κέντρο πολιτισμού, όμως η απάντηση είναι: Στις φυλακές του Ναυπλίου. Και μάλιστα όχι στην εξωτερική πλευρά του μανδρότοιχου αλλά στην εσωτερική, με θέα από το προαύλιο…

 

Έχουμε αρκετές φορές γράψει για τις εκπαιδευτικές και άλλες δράσεις που τα τελευταία χρόνια γίνονται στα καταστήματα κράτησης της Αργολίδας με σκοπό την πνευματική ανύψωση των κρατουμένων και να αποκτήσει η λέξη σωφρονισμός την πραγματική της έννοια…

 

Ο υπάλληλος του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου (και πρώην πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων) Νίκος Κωστόπουλος, αναφέρει για τις δράσεις που γίνονται εκεί:

 

“Από το 2015 υπάρχει μία τελείως διαφορετική προσέγγιση από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ότι αφορά τα Καταστήματα Κράτησης.

 

Με ελάχιστα χρήματα χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, με προοδευτικότητα και απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, ψηφίστηκαν νόμοι (καινοτόμοι και πρωτοποριακοί), εκδόθηκαν υπουργικές αποφάσεις και αποφασίστηκαν δράσεις που έχουν κάνει τον κόσμο των φυλακών πολύ καλύτερο για όλους (εργαζόμενους και κρατούμενους). Μπορούμε να μιλάμε επιτέλους για προσπάθεια σωφρονισμού.

 

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως πολλά από τα παραπάνω οι εργαζόμενοι στα καταστήματα κράτησης τα είχαμε καταθέσει εγγράφως στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Στο κατάστημά μας στο Ναύπλιο στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι (και η αξιοποίηση αυτών γιατί υπάρχουν ικανότατοι υπάλληλοι) και οι δάσκαλοί μας που με όρεξη και αγάπη έρχονται στο κατάστημα.

 

Η κα Ιωάννα Ζακυνθινού, η κα Γκέλλυ Ντηλιά, η κα Άλκηστις Κοντογιάννη, η κα Δήμητρα Κουγιά, η κα Μάγδα Μάρα και ο κος Δημήτρης Μπάρλας είναι οι εκπαιδευτικοί που με ζήλο διδάσκουν και βοηθούν τους κρατούμενους.

 

Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να προχωρήσει και στα επόμενα στάδιά της”.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια