Κατασκευάζουμε ήρωες και αναδείχνουμε ανδριάντες (!) – γράφει η Άννα Χρυσοβέργη

 

Γράφει η Άννα Χρυσοβέργη, μάνα και εκπαιδευτικός

 

Η διαλεύκανση των συνθηκών του θανάτου του Κ. Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία, είναι ευθύνη των αρμόδιων αρχών. Η δε σκιαγράφηση της προσωπικότητας του νεαρού άντρα, θύμα στρεβλωμένων ιδανικών, δεν είναι το ζητούμενο αυτής της παρέμβασης.

 

Όμως, όλοι συμφωνούν πως το θύμα μετά από αντεγκλήσεις με την τοπική αστυνομία εμφανίστηκε με καλάζνικοφ να πυροβολεί… Αυτή την πράξη, ο Δήμαρχος της πόλης μας την χαρακτήρισε “ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη ιστορία μας” (! ;)… και αποφάσισε κατασκευάζοντας προτομή του νεκρού να την ηρωοποιήσει (! ;)…

 

Δηλαδή με απλά λόγια προτείνουν στα παιδιά μας να πάρουν στα χέρια τους ότι όπλο βρουν να βγουν στη πλατεία να πυροβολούν για να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και τότε θα γίνουν ήρωες!

 

Αυτά λένε στα παιδιά τους μέσα στα σπίτια τους ή στα δικά μας παιδιά θέλουν να τα πουν;

 

Επειδή είμαι μάνα και εκπαιδευτικός και για να μη παραφρονήσω, μπορεί κάποιος από αυτούς που συμφωνούν με τις αντίστοιχες προθέσεις να βγει δημόσια να μου εξηγήσει τι συμβαίνει(! ;)…

 

Ποιος δεν ξέρει πως είναι πολύ επικίνδυνα για την ειρήνη όλα όσα συμβαίνουν στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο αυτή την περίοδο;

 

Τι ακριβώς επιδιώκουν οι «άρχοντες» της πόλης μας; Μπορούν να μας το πουν απλά και κατανοητά;

 

Γιατί, αν “η Β. Ήπειρος είναι ελληνική” και “η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική” με τη κοινή λογική σημαίνει:

 

1) Αμφισβητούμε τις συμφωνίες που ορίζουν τα σύνορα στα Βαλκάνια

 

2) Καλούμε τα παιδιά μας να πάρουν τα όπλα και να διεκδικήσουν εδάφη που ανήκουν σε διαφορετικές χώρες, στην ΠΓΔΜ, στην Αλβανία και την Βουλγαρία

 

Καταλαβαίνω σωστά; Τι ακριβώς παρανοώ;

 

 

5 σχόλια

  1. Ποιο ήταν το έγκλημα του αποθανόντος;Η ύψωση της ελληνικής σημαίας στην οικία του;Η κατοχή όπλου και η αυτοάμυνά του απέναντι στις φασιστικές και δολοφονικές επιθέσεις της μαφιόζικης αλβανικής αστυνομίας,σε μια χώρα που εξάγει όπλα και ναρκωτικά και διώκει το ελληνικό στοιχείο εντός της;Βέβαια θα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη η άποψή σας εάν ο Κατσίφας κρατούσε το κόκκινο λάβαρο του σφυροδρεπάνου και φώναζε συνθήματα υπέρ <>,όπως επίσης και αν ήταν θύτης η ελληνική αστυνομία…Η αλβανική αστυνομία έπραξε το καθήκον της,η ελληνική αστυνομία θα είναι πάντα οι γνωστοί μπάτσοι,γουρούνια,δολοφόνοι….Σωστά;Σαν εκπαιδευτικός,με ποιους θέλετε ειρήνη;Με αυτούς που διδάσκονται στα σχολεία τους επισήμως πως τα εδάφη μας και η ιστορία μας τους ανήκουν,βλ.σχολικά βιβλία Αλβανίας,Σκοπίων και Τουρκίας,που δεν αναφέρατε παραπάνω.Γιατί δεν τοποθετείστε και για τη Τσαμουριά που επικαλούνται και εν Ελλάδι αλβανοί,απόγονοι συνεργατών των Ναζί στην κατοχή,που σήμερα τους δώσαμε δουλειά;Συγχαρητήρια στον Καμπόσο για την πατριωτική του πράξη αυτή και δεν θα έβλαπτε λίγος σεβασμός στη μνήμη του νεκρού,που για πολλούς θεωρείται και είναι ήρωας.

    • Νεαρέ μου, καταδικαστέα η δολοφονία του ενώ μπορούσε να επιτευχθεί η σύλληψή του. όμως μην παραβλέπεις ότι είχε ποινικό μητρώο και στην Ελλάδα περί εμπορίας ναρκωτικών και με άλλες δουλειές ασχολείτο. Έφυγε όμως ως ήρωας όπως και κάθε άνθρωπος, ένοχος ή αθώος, που εκτελείται από ένα κράτος, χωρίς κανένα σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

  2. Ίσως μπορούν να το εξηγήσουν οι αστυνομικοί που κατάλαβαν και εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του Κάμποσου. Θα ηθελα να δω τον αντιστρατηγο της αστυνομίας να κάνει τα αποκαλυπτηρια της προτομης.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια