450 πρόσφυγες σε ξενοδοχείο στο Πορτοχέλι – Σφυρής: «Παρκάρισμα» με έλλειψη υποδομών και προσωπικού

 

Στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πορτοχέλι 450 πρόσφυγες, προερχόμενοι από νησιά του Αιγαίου. Ανάμεσά τους και περισσότερα από 150 παιδιά, από 2 μηνών μέχρι 13 χρόνων.

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα που επιχειρεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και προωθούνται σε οργανωμένους καταυλισμούς σε διάφορα σημεία.

 

Ο δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής αναφέρει ότι για το θέμα δεν ενημερώθηκε η δημοτική αρχή και τονίζει πως δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και οι κατάλληλες υποδομές για την υποστήριξή τους, την εκπαίδευση των παιδιών και την κοινωνική τους ένταξη.

 

 

Σε ανακοίνωση ο Δ. Σφυρής αναφέρει μεταξύ άλλων:

 

 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, που συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας, δεν έχει ακόμη στείλει τους γιατρούς που πρέπει να υποστηρίξουν τους 450 πρόσφυγες, ούτε φυσικά κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, συντονιστές, νομικούς και μεταφραστές.

 

 

Οι πρόσφυγες έχουν δυστυχώς «παρκαριστεί» και εγκαταλειφθεί, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι, επωφελούμενοι από τη δεινή κατάστασή τους και αδιαφορώντας βέβαια για τη ζωή τους, κερδίζουν χρήματα. Μάλιστα, σχετικά με το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” που “φιλοξενεί” πρόσφυγες, η ιδιοκτήτρια με παραπληροφόρησε, λέγοντάς μου ότι η σύμβασή της είναι για έναν μήνα, τη στιγμή που η ΔΟΜ μου δήλωσε ότι η εν λόγω σύμβαση έχει διάρκεια 6 μηνών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

 

 

• Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου είναι υποστελεχωμένο από πλευράς ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρων.

 

• Τα σχολεία μας λειτουργούν με 9 λυόμενες αίθουσες που δεν επαρκούν για τη στέγαση των ήδη υπαρχόντων μαθητών του Δήμου μας

 

• Δεν υπάρχουν κοινωνικές υποδομές

 

• Δεν έχει γίνει καμία έρευνα για τη χωρική ικανότητα της περιοχής σε δομές.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια