Σωματεία της Αργολίδας καταγγέλλουν την απόλυση εργαζόμενης από το παράρτημα Τρίπολης του ΕΛΙΝΥΑΕ

 

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλάλων Αργολίδας με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την απόλυση της εργαζόμενης του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) – Παράρτημα Τρίπολης και απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόλυσης:

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

 

– Καταγγέλλουμε την απόλυση της εργαζόμενης του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) – Παράρτημα Τρίπολης.

 

– Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΛΙΝΥΑΕ.

 

– Να διασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση του ΕΛΙΝΥΑΕ για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του γενικά και ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η συνέχιση λειτουργίας του Παραρτήματος.

 

Το ΕΛΙΝΥΑΕ είναι το μόνο εξειδικευμένο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό Ινστιτούτο για την υγεία και ασφάλεια στη χώρα μας και η περιοχή της Πελοποννήσου καλύπτεται από το μοναδικό παράρτημα που βρίσκεται στην Τρίπολη. Η διοίκηση του ΕΛΙΝΥΑΕ, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ), διακόπτει τη λειτουργία του Παραρτήματος υλοποιώντας μια απόφαση για 17 συνολικά απολύσεις και κλείσιμο 5 παραρτημάτων πανελλαδικά. Η όποια υποβάθμισή του θα έχει συνέπεια την όξυνση προβλημάτων στους χώρους εργασίας λόγω της ανεπαρκούς πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου (σοβαρά και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν και εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται, να μην καταγράφονται κ.λπ.).

 

Η συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας του Παραρτήματος Τρίπολης και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του, είναι πολύ σημαντική για όλους τους εργαζόμενους του νομού μας και συνολικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦIΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

 

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας εκφράζει τη συμπαράστασή του και είναι στο πλευρό της συναδέλφου, εργαζόμενης στο ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας), στο Παράρτημα Τρίπολης, που η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδα Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ), σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΒ στη διοίκηση του ΕΛΙΝΥΑΕ, τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη ανακοίνωσε την απόλυσή της.

 

Το ΕΛΙΝΥΑΕ, σύμφωνα με τις καταστατικές του αρχές, οφείλει να παράγει ερευνητικό, μελετητικό και εκπαιδευτικό έργο για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων (ΥΑΕ).

 

Η απόλυση της συναδέλφου σχετίζεται με την γενικότερη υποβάθμιση του Ινστιτούτου σε μια περίοδο μάλιστα όπου οξύνονται οι ανάγκες πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου (σοβαρά και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν και εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται, να μην καταγράφονται κ.λπ.).

 

Άμεσα υπεύθυνοι για την υποβάθμιση, οι εργοδότες του ΕΛΙΝΥΑΕ, “κοινωνικοί εταίροι” ΓΣΕΕ -ΣΕΒ και η σημερινή κυβέρνηση

 

Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ταγμένη στους στρατηγικούς στόχους “ανάπτυξης” των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν θεό τους το κέρδος, υπονομεύει την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ΕΛΙΝΥΑΕ.

 

Αυτός ο συνδικαλισμός της ενσωμάτωσης μαζί με την εργοδοσία που επιδεινώνουν καθημερινά τις συνθήκες δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, πρέπει να βρουν απέναντί τους το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους.

 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης και όλων των απολύσεων που έχουν προηγηθεί, όπως επίσης και την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του παραρτήματος και όλων των παραρτημάτων

 

Κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, κοινός αγώνας για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας στους χώρους δουλειάς!

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια