Διαμαρτυρία από τους εκπαιδευτές οδήγησης της Πελοποννήσου – Συνάντηση με Τατούλη

 

Περισσότερα από 120 άτομα, μέλη των σωματείων εκπαιδευτών οδήγησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκαναν το πρωί της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου πορεία διαμαρτυρίας στην Τρίπολη.

 

Στην πορεία συμμετείχαν και πολλά μέλη του σωματείου «Αργέας» της Αργολίδας οι οποίοι με την υπόλοιπη φάλαγγα αυτοκινήτων κατευθύνθηκαν προς το διοικητήριο της Περιφέρειας όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

 

Μετά το τέλος της πορείας κατευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας όπου και έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση των πέντε Σωματείων.

 

 

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτές οδηγών της Αργολίδας:

 

«Μετά από διακοπή των πρακτικών εξετάσεων 6 εβδομάδων και συσσώρευση εκατοντάδων υποψήφιων οδηγών οι σχολές μας έχουν οδηγηθεί σε απώλεια εσόδων και πάγωμα σχεδόν όλων των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων τους. Η κατάσταση αυτή έχει φέρει κλίμα αναστάτωσης στους υποψηφίους οδηγούς οι οποίοι ενώ έχουν καταβάλει χρήματα δεν μπορούν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, κάποιοι μάλιστα από αυτούς έχουν άμεση ανάγκη για την απόκτηση άδειας οδήγησης για επαγγελματικούς λογούς.

 

ΖΗΤΑΜΕ:

 

1. Άμεση καταβολή της αποζημίωσης των εξεταστικών επιτροπών έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση όλου του κοινωνικού συνόλου που πλήττεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο είναι σε αναμονή εδώ και 3 χρόνια .

 

2. Άμεση ανάρτηση της τελικής μορφής του νομοσχεδίου προς διαβούλευση.

 

3. Διαφοροποίηση των εξεταστικών επιτροπών από την κατηγορία των συμπολιτών μας άνω των 74 ετών από τις εξεταστικές επιτροπές των υποψηφίων οδηγών για αρχική χορήγηση διπλώματος π.χ. ειδικές επιτροπές για τους άνω των 74 ετών όπως αναγράφεται και στο σχέδιο νόμου.

 

4. Να σταματήσει άμεσα η λασπολογία εναντίον του κλάδου των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών που παρατηρείται εδώ και καιρό από τα ΜΜΕ καθώς και από τα στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών & Δικτύων. Με γνώμονα τον λαϊκισμό και την δημιουργία εντυπώσεων της κοινής γνώμης κατακρεουργούν έναν ολόκληρο κλάδο ο οποίος ασκεί λειτούργημα και διασφαλίζει την οδική ασφάλεια.

 

 

 

Τατούλης: Οφείλει το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα διενέργειας εξετάσεων οδήγησης

 

Την ενημέρωση ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δεσμευτεί ότι θα έχει καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα διενέργειας εξετάσεων μετέφερε στους επαγγελματίες των σχολών οδήγησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

 

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα το Υπουργείο, το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη για το πρόβλημα, δεν έχει φανεί συνεπές στη δέσμευσή του για την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε «ευελπιστώ αυτή τη φορά να τηρήσει αυτή τη δέσμευση».

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση είναι διατεθειμένη, εφόσον δώσει τη δυνατότητα το Υπουργείο, να προβεί στη διενέργεια εξετάσεων εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας των Υπηρεσιών της, καλύπτοντας μάλιστα το πιθανό επιπρόσθετο κόστος εάν υπάρξει η νομική δυνατότητα.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια