Ο Παύλος Πολάκης απαντά στο Γιάννη Μανιάτη για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

 

Γενικόλογη χαρακτηρίζει ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης την απάντηση που έλαβε για το Νοσοκομείο Ναυπλίου  από τον αρμόδιο Αναπλ. Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, έπειτα από ερώτηση που είχε κάνει  με αφορμή τις καταγγελίες για σωματική και λεκτική επίθεση κατά Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου από ασθενείς.

 

Το δελτίο τύπου του Γιάννη Μανιάτη αναφέρει:

 

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν δύο μήνες στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου από προσερχόμενους ασθενείς οι οποίοι προκάλεσαν σωματικές βλάβες και απεύθυναν συγχρόνως εναντίον εφημερεύοντα ιατρού και προσωπικού  απειλητικές και εξυβριστικές φράσεις, διαμαρτυρόμενοι για καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους εξαιτίας ανεπάρκειας προσωπικού.

 

Ο Γ. Μανιάτης διαπιστώνοντας ότι το Νοσοκομείο Ναυπλίου καταρρέει και μαζί καταρρέει και η υγεία στο Νομό Αργολίδας, καθώς και οι δυο Νοσηλευτικές Μονάδες δεν επαρκούν για να καλύψουν την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού αλλά και στους προσερχόμενους, ζήτησε με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό τα εξής:

 

1.       Επαρκή στελέχωση με προσωπικό στα εξωτερικά ιατρεία, κατά τις εφημερίες

2.       Παραδειγματική τιμωρία την υπευθύνων, για το περιστατικό της επίθεσης

3.       Καλύτερη φύλαξη της Μονάδας, με επιχειρησιακό σχέδιο, σε συνεργασία με την Αστυνομία

4.       Πειστικές απαντήσεις και άμεση επίλυση των σοβαρών τους προβλημάτων

 

Ο αρμόδιος Αναπλ. Υπουργός Υγείας, κ. Π. Πολάκης, απαντώντας σχετικά ανέφερε ότι για το Γ.Ν. Αργολίδας (Ν.Μ. Ναυπλίου) έχουν προκηρυχθεί ορισμένες θέσεις ιατρών, οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για τη σωστή στελέχωση των μονάδων του νοσοκομείου στα εξωτερικά ιατρεία, κατά τις εφημερίες, ούτε αναφέρεται κάποιος τέτοιος άμεσος σχεδιασμός, ανάλογα και με την επισκεψιμότητά του.

 

Αναφορικά με την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Π. Πολάκη, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ναυπλίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες, καθώς όπως σημειώνεται οι πραγματικές συνθήκες συμπεριλαμβανομένης της εφημερίας, υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό και η τήρηση της εφημερίας διερευνώνται, ακόμη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αποκλίσεις από την καλή λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας.

 

Στην απάντησή του, επίσης, ο αρμόδιος Αναπλ. Υπουργός Υγείας τονίζει ότι ο υπάλληλος ασφαλείας βρισκόταν στη θέση του, αλλά δεν προβλέπει μελλοντική συνεργασία με την Αστυνομία με ενδεχόμενη αύξηση της παρουσίας ένστολων για την αποτροπή παρόμοιων μελλοντικών περιστατικών και τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας προσωπικού και ασθενών.

 

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις, ώστε να επιλυθούν οριστικά όλα τα παραπάνω κι ελπίζουμε σε άμεση λύση.

 

Διαβάστε εδώ την αναφορά του κ. Γ. Μανιάτη

Δείτε εδώ την απάντηση του Π. Πολάκη

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια