Επικίνδυνες λακκούβες στους δρόμους του Ναυπλίου έπειτα από έργα της ΔΕΥΑΝ (φωτογραφίες)

 

Κείμενο και φωτογραφίες αναγνώστη

 

Σε επικίνδυνα χαρακώματα έχουν μετατραπεί οι δρόμοι του Ναυπλίου μετά από έργα της ΔΕΥΑΝ. Η δημοτική επιχείρηση φρόντισε ως όφειλε για την αποκατάσταση των βλαβών σκάβοντας το οδόστρωμα και άφησε πίσω της επικίνδυνες λακκούβες τις οποίες έκλεισε απλά με αμμοχάλικο με αποτέλεσμα σε λιγότερο από μία εβδομάδα να ξανανοίξουν.

 

Οι λακκούβες αυτές αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα και ιδιαίτερα για τα δίκυκλα που έτσι και έχουν την ατυχία να πέσουν σε μία από αυτές τις λακκούβες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης υλικών ζημιών στην μοτοσυκλέτα αλλά και ακόμη πιο σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού του αναβάτη.

 

Σοβαρός κίνδυνος ζημιών υπάρχει και για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, όπως το στράβωμα της ζάντας όταν η ρόδα πέσει μέσα στην λακκούβα. Αλήθεια σε τέτοια περίπτωση ποιος θα πληρώσεις της ζημιές των οχημάτων από τις λακκούβες και ποιος θα αποζημιώσει τον άτυχο μοτοσικλετιστή για τον τραυματισμό του, έχει αναρωτηθεί κανείς;

 

Αλλά το θέμα είναι ότι προφανώς για την ΔΕΥΑΝ είναι τόσο πολύ δύσκολο να κλείσει με άσφαλτο τις λακκούβες και όχι με χώμα. Για να λέμε και την αλήθεια ο Δήμος Ναυπλιέων έχει μηχάνημα ασφαλτόστρωσης το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η ΔΕΥΑΝ προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές στο οδόστρωμα με τον πλέον πιο υπεύθυνο τρόπο χωρίς να θέτει σε κίνδυνο για τραυματισμούς τους μοτοσικλετιστές και σε κίνδυνο για ζημιές τα αυτοκίνητα.

 

Δείτε παρακάτω ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες:

 

 

Η φωτογραφία αυτή είναι από τον κόμβο στην είσοδο της Αγίας Κυριακής προς τον Προφήτη Ηλία και όπως βλέπετε την έκλεισε η ΔΕΥΑΝ όπως όπως ατσούμπαλα με χώμα στο οποίο μία μοτοσυκλέτα μπορεί πολύ απλά να γλιστρήσει και υπάρξει άνευ λόγου ατύχημα.

Άσε δε που σε λίγες μέρες θα έχει πάλι ανοίξει και θα αποτελεί κίνδυνοι για όποιον οδηγό περάσει από αυτό το σημείο.

 

——————–

 

 

Αυτή η λακκούβα δημιουργήθηκε έπειτα από έργα της ΔΕΥΑΝ στην οδό Θησέως και δεν την έχουν καν κλείσει έστω και με αμμοχάλικο μέχρι επάνω όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία.

 

——————–

 

 

Η λακκούβα αυτή προκλήθηκε έπειτα από έργα της ΔΕΥΑΝ στην οδό Προφήτη Ηλία και όπως βλέπετε και αυτή δεν την έχουν καν κλείσει ούτε και με αμμοχάλικο μέχρι να γίνει η ασφαλτόστρωση.

 

——————–

 

Η συγκεκριμένη λακκούβα βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Φλούδα στην περιοχή Κούρτη στο Ναύπλιο. Όπως βλέπετε την έχουν κλείσει με χώμα αλλά δεν θα αργήσει να ξανανοίξει. Προκλήθηκε επίσης από έργα της ΔΕΥΑΝ σε μια περιοχή όπου δίπλα υπάρχει σχολείο αλλά και Rent Rooms πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρόκειται για δρόμο με αρκετή κίνηση σε καθημερινό επίπεδο. Ας ελπίσουμε να μην γλιστρήσει εκεί κάποια μοτοσυκλέτα και προκληθεί τραυματισμός στον οδηγό της.

 

——————–

 

Η λακκούβα αυτή βρίσκεται στο τέλος της οδού Τριπόλεως και προκλήθηκε επίσης από έργα της ΔΕΥΑΝ, δεν ασφαλτοστρώθηκε ποτέ έκλεισε με χώμα και άνοιξε πάλι μετά από ισχυρή βροχή.

 

Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία μετά από τηλεφωνική διαμαρτυρία στη ΔΕΥΑΝ την έκλεισαν και πάλι με χώμα και περιμένουμε να δούμε πότε θα ξανανοίξει και θα υπάρχει και πάλι κίνδυνος ατυχημάτων μεγαλύτερος γιατί και τώρα τα ατυχήματα παραμονεύουν αν γλιστρήσει εκεί κάποιο μηχανάκι delivery με αποτέλεσμα τον πιθανό τραυματισμό του οδηγού του.

 

 

——————–

 

Επίσης στην είσοδο του λιμανιού υπάρχει η παρακάτω λακκούβα επίσης από έργα της ΔΕΥΑΝ την οποία έκλεισαν μόνο με χώμα υλικό πάνω στο οποίο γλιστράνε τα λάστιχα της μοτοσυκλέτας δημιουργώντας σοβαρό πιθανό κίνδυνο ατυχημάτων σε μάι περιοχή μάλιστα όπου τα μηχανάκια delivery κυκλοφορούν συνέχεια και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος αν ένα μηχανάκι γλιστρήσει μέσα στην συγκεκριμένη λακκούβα με αποτέλεσμα τον πιθανό τραυματισμό του οδηγού.

 

Αλήθεια σε τέτοια περίπτωση ποιος θα έχει την ευθύνη αν από αυτές τις λακκούβες προκληθεί κάποιο ατύχημα αφού η ΔΕΥΑΝ δεν έχει φιλοτιμηθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές στο οδόστρωμα ρίχνοντας άσφαλτο όπως θα έπρεπε ενώ μέχρι τωρα κάποιες από αυτές τις έχει κλείσει απλώς με χώμα περιμένοντας πότε θα ξανά ανοίξουν ενώ κάποιες άλλες δεν τις έχει κλείσει καθόλου ούτε καν με χώμα.

 

 

2 σχόλια

  1. Αγαπητέ μου έχετε απόλυτο δίκιο. Η ΔΕΥΑΝ έχει σκάψει πολύ ρηχά για να εγκαταστήσει τους αγωγούς της με αποτέλεσμα λόγο του βάρους που πέφτει επάνω στους αγωγούς της από την συνεχή κυκλοφορία των οχημάτων οι αγωγοί αυτοί να σπάνε.Πρέπει λοιπόν να σκάψει πιο βαθιά η ΔΕΥΑΝ και εγκαταστήσει παντού καινούργιους σύγχρονους αγωγούς σε μεγαλύτερο βάθος για να μην σπάνε.Από εκεί και πέρα τώρα όταν αποφασίσει η ΔΕΥΑΝ να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα ασφαλτόστρωσης του Δήμου για να κλείσει τις λακκούβες και να μην περιμένει να εγκριθούν οι σχετικές πιστώσεις τότε ίσως και να έχει μάθει να κάνει την δουλειά της καλύτερα.

  2. Εάν δείτε τρύπες και μπαλώματα στους δρόμους, είναι βέβαιο ότι περνάει το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δρόμος Ναυπλίου – Ασίνης.
    Γιατί σπάνε οι σωλήνες; Έχει υπολογιστεί το κόστος επισκευών από τα συνεχή σπασίματα των σωλήνων;
    Όσο για τις λακκούβες από πέρσι της Παναγίας υπάρχει λακκούβα μπροστά στην πόρτα του σπιτιού μου και δεν έχουν ρίξει ακόμη άσφαλτο. Έχω πάει τέσσερις φορές στη ΔΕΥΑΝ και όλο μου λένε ότι θα πρέπει να εγκριθεί πίστωση για το κλείσιμο των λακκούβων. Δ.Χ.Γ..

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια