Το χορωδιακό αφιέρωμα της «Τελέσιλλας» στον Νίκο Γκάτσο

 

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Μ. Αλέξανδρος» στο Άργος, ο Σύλλογος “Τελέσιλλα” αφιέρωσε την εκδήλωση στον αρκαδικής καταγωγής ποιητή, μεταφραστή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο.

 

 

Η κα Χαρά Νίκα, αντιπρόεδρος του συλλόγου, προσέγγισε με γλαφυρό τρόπο τη ζωή και το σπουδαίο έργο του Γκάτσου. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στο ότι ο ποιητής ήταν ένας αφοσιωμένος της ζωής και ενδεικτικά διάβασε χαρακτηριστικούς στίχους από το έργο του:

 

«Πάει ο καιρός, πάει ο καιρός που ήταν ο κόσμος δροσερός
Και κάθ’ αυγή ξεκινούσε μια πληγή για να ποτίσει όλη τη γη»,

έγραψε δυσαρεστημένος το 1965 ο Ν. Γκάτσος σε μια πολιτικά ρευστή περίοδο. Ο ποιητής όμως, ακολουθεί τη ζωή και την καταγράφει με τον δικό του τρόπο. Το 1974, μετά την πτώση της δικτατορίας, απαντά με τους στίχους:
«Ήρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός πάνου στου κόσμου την πληγή
ήρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός να ξαναχτίσετε τη γη…».

 

Ο κ. Νίκος Τσάγκαρης πρόβαλε το ψηφιακό υλικό που συνόδευε την παρουσίαση.

 

Οι μικροί χορωδοί του συλλόγου με μαέστρο τον κ. Νίκο Καπετάνιο τραγούδησαν εκφραστικότατα τα τραγούδια του ποιητή και έδωσαν έναν δροσερό τόνο στη βραδιά, ενώ παράλληλα ήρθαν σε επαφή με τον μεγάλο αυτό άνθρωπο των γραμμάτων γνωρίζοντας τη ζωή και το έργο του.

Η Μεικτή χορωδία, με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη και με συνοδό στο πιάνο τον κ. Νίκο Καπετάνιο, έντυσε την παρουσίαση με τραγούδια από όλες τις φάσεις της ζωής του Γκάτσου, φτάνοντας στην «Αθανασία».

 

Η χορωδία του Συλλόγου ετοιμάζει νέο ρεπερτόριο για να λάβει μέρος στις 24 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Ξυλοκάστρου.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια