Μανιάτης: Δεν απαντά ο κ. Φλαμπουράρης στη Βουλή για την “GEFRA – Γ.Ν. Φραγκίστας”

 

Ο Βουλευτής Αργολίδαςτης Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με επίκαιρη ερώτησή του που αφορούσε την εταιρεία “GEFRA – Γ.Ν. Φραγκίστας”:

 

«Για αύριο, Παρασκευή 9.11.2018, αποφασίστηκε από τη Βουλή να απαντηθεί από τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Αλ. Φλαμπουράρη, η Επίκαιρη Ερώτησή μου: «Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της εξαγωγικής εταιρείας αγροτικών προϊόντων της Αργολίδας GEFRA – Γ.Ν. Φραγκίστας -2.000 παραγωγοί, 400 + 700 εργαζόμενοι στον αέρα».

 

Πριν λίγο, ενημερώθηκα ότι «λόγω φόρτου εργασίας» ο κ. Φλαμπουράρης δεν θα απαντήσει. Αυτό σημαίνει, ότι στο τεράστιο ζήτημα της πιθανής χρεοκοπίας της εξαγωγικής εταιρείας που απορροφά πάνω από το 30% των εσπεριδοειδών της Αργολίδας, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αξιολογήσει κι εκτιμήσει τις αρνητικές επιπτώσεις για τους 2.000 παραγωγούς και τους 400 εργαζόμενους, που ζουν έχοντας συνδέσει τις παραγωγικές τους δραστηριότητες εδώ και αρκετές δεκαετίες, με τη δραστηριότητα της GEFRA – Γ.Ν. Φραγκίστας.

 

Τόνισα προσωπικά στην κυβέρνηση τα τεράστια προβλήματα που θα υπάρξουν για την επιβίωση των εκατοντάδων αγροτικών οικογενειών της Αργολίδας, καθώς και των εκατοντάδων εργαζομένων. Ταυτόχρονα, με τη δημόσια παρέμβασή μου στη Βουλή, κατέδειξα τις δυνατότητες που υπάρχουν, πάντα με σεβασμό στη διαφάνεια και τους κανόνες λειτουργίας του τραπεζικού τομέα, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή των αγροτών της Αργολίδας.

 

Πιστεύω βαθιά ότι υπάρχει ακόμη χρόνος να αποφύγουμε τις ολέθριες επιπτώσεις για τον Αργολικό κάμπο και τους παραγωγούς της Αργολίδας. Προφανώς, η κυβέρνηση αδιαφορεί για όλες τις συνέπειες. Είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις και τις ολιγωρίες τους».

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια